Henman: Nole je mašina i stići će Fedeksa!

Proslavljeni britanski teniser Tin Henman rekao je za Novaka Đokovića da je ’mašina’ i da će srpski teniser biti upisan među najbolje svih vremena.

Tenis 22.04.2015 | 16:40
Henman: Nole je mašina i stići će Fedeksa!

Đoković je od početka sezone trijumfovao na Australijan Openu i Mastersima u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu, a trenutno važi za jednog od favorita za trijumf na Rolan Garosu, jedinom Gren slemu na kojem do sada nije slavio.

Srpski teniser trenutno ima osam Gren slem titula, šest manje od Rafaela Nadala, a devet od Rodžera Federera, ali Henman smatra da Đoković polako započinje svoju dominaciju.

„Đoković je mašina. To se vidi u načinu na koji udara lopticu sa osnovne linije, kako agresivno igra i kako to čini sa malim brojem neiznuđenih grešaka. Tu su i njegovo kretanje i spremnost, a nikad nisam video bolju sposobnost da odbranu pretvori u napad“, rekao je Henman.

Bivši britanski teniser istakao je da veruje da Novak može da se izbori za mesto među najboljima svih vremena.

„Mislim da će biti svrstan u istu kategoriju kao Federer i Nadal. Đoković je do sada osvojio osam Gren slem titula, ali će u bliskoj budućnosti taj broj da se popne na 11, 12, 13, a možda i više. Kada to učini, biće jedan od najboljih u istoriji“, naglasio je Henman.

Đoković je proteklog vikenda u polufinalu Mastersa u Monte Karlu pobedio Nadala i to na šljaci, koja je njegova najjača podloga. Od početka sezone je dva puta pobedio Endija Marija, u Majamiju i Melburnu, kao i Federera u Indijan Velsu. Zbog njegove forme, mnogi smatraju da bi Novak mogao da postane prvi teniser koji je osvojio sva četiri Gren slema u jednoj godini i bude prvi kojem je to pošlo za rukom od Roda Lejvera 1969.

„U teoriji, to je moguće, Novak se čini veoma jakim u ovom trenutku, ali ne verujem da će se to desiti. Mnogo toga je protiv njega, jer je pobediti sedam mečeva na tri seta dovoljno teškom, ali to uraditi četiri puta u jednoj godini i ostati zdrav je mnogo teže. Nikada nije osvojio Rolan Garos, tako da je to njegov najveći izazov, ali je teško zanemariti Nadala, kada pogledate šta je sve postigao u Parizu“, istakao je Henman.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

22.04.2015 15:51

Naka ta zdravlje posluži,a ostalo če doči,pre ili kasnije.SRETNO.

ODGOVORITE