Рафа: Није ми циљ побједити Новака, већ да напредујем!

Четврти тенисер света Рафаел Надал изјавио је да му није циљ да победи Новака Ђоковић, већ да напредује из меча у меч.

Тенис 22.04.2015 | 18:40
Рафа: Није ми циљ побједити Новака, већ да напредујем!

Надал се на почетку сезоне вратио после вишемесечне паузе због повреде, а први пут се са Ђоковићем састао у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу.

Иако је одиграо убедљиво најбољи меч од повратка на Тур, Надал је глатко изгубио од најбољег спортисте планете, освојивши само шест гемова – 6:3, 6:3.

„Повратак на прво место или победа над одређеним играчем нису мој циљ. Не спремам се да победим Новака Ђоковића, само желим да напредујем из меча у меч и видим како се ствари одвијају. Новаку могу само да честитам што приказује овакве игре и бележи фантастичне резултате последњих година“, рекао је Надал.

Шпанац је био на веома високом нивоу у полуфиналу – повео је са 2:0 у првом сету, али није имао решења за ове сезоне несавладивог Ђоковића.

„Веома сам задовољан начином на који сам играо у последње време. Нису у питању победе или порази, већ способност да будем миран и концентрисан“, додао је Рафа који ће ове недеље учествовати на АТП турниру у Барселони.

„Имам разлога да будем самоуверен пред старт овог турнира. Вратио сам се и дајем све од себе – миран сам све време и пратим како се све одвија. Не може све бити савршено, то морате прихватити, свиђало вам се или не, али имам самопоуздања пред турнир“.

Он је до сада 10 пута наступао у престоници Каталоније, чак осам пута је тријумфовао уз невероватн скор од 42 победе и само два пораза.

„Не волим да говорим о освајању турнира који још није почео, зато је мој циљ да стигнем што даље могу“, навео је ’Бик са Маљорке’.

Надала се у другом колу састаје са сународником Николасом Алмагром који га је прошле године избацио у четвртфиналу Барселоне.

„Мечеви који следе ће бити веома тешки, али с обзиром на то да сам се сјајно осећао у Монте Карлу, надам се добром резултату овде. Играње против Алмагра дефинитивно неће бити лако јер је он невероватан на шљаци, али тако ствари стоје и мени не остаје ништа осим да то прихватим и дам све од себе. Чак и да изгубим, биће то сјајна лекција која ће ми помоћи да напредујем“, казао је Рафа.

После тога, Надала очекују наступи на Мастерсима у Мадриду и Риму, као и другом Грен слему сезоне Ролан Гаросу, а то је део сезоне у којем је он најопаснији.

„Сви турнири који долазе раније нису тренинг за Ролан Гарос. Када играм у Барселони не мислим на Париз, не мислим ни на Рим када сам у Мадриду јер су сви ти турнири невероватно важни“, закључио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар