Rafa: Nije mi cilj pobjediti Novaka, već da napredujem!

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da mu nije cilj da pobedi Novaka Đoković, već da napreduje iz meča u meč.

Tenis 22.04.2015 | 18:40
Rafa: Nije mi cilj pobjediti Novaka, već da napredujem!

Nadal se na početku sezone vratio posle višemesečne pauze zbog povrede, a prvi put se sa Đokovićem sastao u polufinalu Mastersa u Monte Karlu.

Iako je odigrao ubedljivo najbolji meč od povratka na Tur, Nadal je glatko izgubio od najboljeg sportiste planete, osvojivši samo šest gemova – 6:3, 6:3.

„Povratak na prvo mesto ili pobeda nad određenim igračem nisu moj cilj. Ne spremam se da pobedim Novaka Đokovića, samo želim da napredujem iz meča u meč i vidim kako se stvari odvijaju. Novaku mogu samo da čestitam što prikazuje ovakve igre i beleži fantastične rezultate poslednjih godina“, rekao je Nadal.

Španac je bio na veoma visokom nivou u polufinalu – poveo je sa 2:0 u prvom setu, ali nije imao rešenja za ove sezone nesavladivog Đokovića.

„Veoma sam zadovoljan načinom na koji sam igrao u poslednje vreme. Nisu u pitanju pobede ili porazi, već sposobnost da budem miran i koncentrisan“, dodao je Rafa koji će ove nedelje učestvovati na ATP turniru u Barseloni.

„Imam razloga da budem samouveren pred start ovog turnira. Vratio sam se i dajem sve od sebe – miran sam sve vreme i pratim kako se sve odvija. Ne može sve biti savršeno, to morate prihvatiti, sviđalo vam se ili ne, ali imam samopouzdanja pred turnir“.

On je do sada 10 puta nastupao u prestonici Katalonije, čak osam puta je trijumfovao uz neverovatn skor od 42 pobede i samo dva poraza.

„Ne volim da govorim o osvajanju turnira koji još nije počeo, zato je moj cilj da stignem što dalje mogu“, naveo je ’Bik sa Maljorke’.

Nadala se u drugom kolu sastaje sa sunarodnikom Nikolasom Almagrom koji ga je prošle godine izbacio u četvrtfinalu Barselone.

„Mečevi koji slede će biti veoma teški, ali s obzirom na to da sam se sjajno osećao u Monte Karlu, nadam se dobrom rezultatu ovde. Igranje protiv Almagra definitivno neće biti lako jer je on neverovatan na šljaci, ali tako stvari stoje i meni ne ostaje ništa osim da to prihvatim i dam sve od sebe. Čak i da izgubim, biće to sjajna lekcija koja će mi pomoći da napredujem“, kazao je Rafa.

Posle toga, Nadala očekuju nastupi na Mastersima u Madridu i Rimu, kao i drugom Gren slemu sezone Rolan Garosu, a to je deo sezone u kojem je on najopasniji.

„Svi turniri koji dolaze ranije nisu trening za Rolan Garos. Kada igram u Barseloni ne mislim na Pariz, ne mislim ni na Rim kada sam u Madridu jer su svi ti turniri neverovatno važni“, zaključio je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar