Ливерпул распродаје на љето, али не да Лазара!

Енглески медији спекулишу да ће Ливерпул на лето напустити чак десеторица фудбалера, али међу њима није Лазар Марковић.

Фудбал 22.04.2015 | 18:20
Ливерпул распродаје на љето, али не да Лазара!

Иако се српски репрезентативац није најбоље показао од доласка из Бенфике летос за 20 милиона фунти, Брендан Роџерс и даље има поверења у 21-годишњег крилног фудбалера.

Марковић је требало да буде велики Роџерсов адут иза Рахима Стерлинга, Филипеа Кутиња и Данијела Стариџа, али је углавном имао споредну улогу, те био први играч који је напуштао терен уколико ствари нису ишле по плану.

Наш фудбалер је често мењан иако је играо веома добро, на пример, у Ливерпуловом поразу од Арсенала пре неколико недеља замењен је иако је у првом полувремену креирао две од три шансе "редса". Такође, протеклог викенда против Астон Виле у ФА купу је правио много проблема Кирану Ричардсону по левој страни и добро сарађивао са Стерлингом, Роџерс га је већ на полувремену заменио са Балотелијем.

"Био сам најбољи млади играч Србије и Португала, надам се да ћу бити и један од најбољих у Премијер лиги. Верујем у то", рекао је Марковић по доласку на Енфилд, а према писању енглеских медија, и Роџерс још увек верује у то.

С обзиром да се најављују велике кадровске промене у Ливерпулу, то би Марковићу могло да отвори простор и омогући му да чешће игра на својој позицији, а не да с времена на време Роџерс експериментише с њим по потреби.

Како наводе енглески медији, поред капитена Стивена Џерарда који ће се на лето преселити у САД, Енфилд ће највероватније да напусте дефанзивци Мартин Шкртел, Глен Џонсон и Коло Туре, вишак су и нападачи Фабио Борини и Рики Ламберт, вероватно и Марио Балотели, потом голман Бред Џонс, док ће се Хави Манкиљо вратити у Шпанију.

Неизвесна је судбина Рахима Стерлинга који још увек није продужио уговор, а наводно има понуде Манчестер Јунајтеда, Ситија, Арсенала, Реал Мадрида и Јувентуса.

За сада је само познато да ће Џордан Хендерсон скоро сигурно продужити уговор и вероватно преузети капитенску траку од Стивија Џија, те на лето стижи Дивок Ориги, млади Белгијанац који је купљен летос, али је остао на позајмици у Лилу.

У међувремену, енглески медији јављају да власници Ливерпула и даље имају поверења у менаџера Роџерса, кога неће отпустити, иако ће и трећу сезону у низу завршити без трофеја.

Коментари / 0

Оставите коментар