Liverpul rasprodaje na ljeto, ali ne da Lazara!

Engleski mediji spekulišu da će Liverpul na leto napustiti čak desetorica fudbalera, ali među njima nije Lazar Marković.

Fudbal 22.04.2015 | 18:20
Liverpul rasprodaje na ljeto, ali ne da Lazara!

Iako se srpski reprezentativac nije najbolje pokazao od dolaska iz Benfike letos za 20 miliona funti, Brendan Rodžers i dalje ima poverenja u 21-godišnjeg krilnog fudbalera.

Marković je trebalo da bude veliki Rodžersov adut iza Rahima Sterlinga, Filipea Kutinja i Danijela Staridža, ali je uglavnom imao sporednu ulogu, te bio prvi igrač koji je napuštao teren ukoliko stvari nisu išle po planu.

Naš fudbaler je često menjan iako je igrao veoma dobro, na primer, u Liverpulovom porazu od Arsenala pre nekoliko nedelja zamenjen je iako je u prvom poluvremenu kreirao dve od tri šanse "redsa". Takođe, proteklog vikenda protiv Aston Vile u FA kupu je pravio mnogo problema Kiranu Ričardsonu po levoj strani i dobro sarađivao sa Sterlingom, Rodžers ga je već na poluvremenu zamenio sa Balotelijem.

"Bio sam najbolji mladi igrač Srbije i Portugala, nadam se da ću biti i jedan od najboljih u Premijer ligi. Verujem u to", rekao je Marković po dolasku na Enfild, a prema pisanju engleskih medija, i Rodžers još uvek veruje u to.

S obzirom da se najavljuju velike kadrovske promene u Liverpulu, to bi Markoviću moglo da otvori prostor i omogući mu da češće igra na svojoj poziciji, a ne da s vremena na vreme Rodžers eksperimentiše s njim po potrebi.

Kako navode engleski mediji, pored kapitena Stivena Džerarda koji će se na leto preseliti u SAD, Enfild će najverovatnije da napuste defanzivci Martin Škrtel, Glen Džonson i Kolo Ture, višak su i napadači Fabio Borini i Riki Lambert, verovatno i Mario Baloteli, potom golman Bred Džons, dok će se Havi Mankiljo vratiti u Španiju.

Neizvesna je sudbina Rahima Sterlinga koji još uvek nije produžio ugovor, a navodno ima ponude Mančester Junajteda, Sitija, Arsenala, Real Madrida i Juventusa.

Za sada je samo poznato da će Džordan Henderson skoro sigurno produžiti ugovor i verovatno preuzeti kapitensku traku od Stivija Džija, te na leto stiži Divok Origi, mladi Belgijanac koji je kupljen letos, ali je ostao na pozajmici u Lilu.

U međuvremenu, engleski mediji javljaju da vlasnici Liverpula i dalje imaju poverenja u menadžera Rodžersa, koga neće otpustiti, iako će i treću sezonu u nizu završiti bez trofeja.

Komentari / 0

Ostavite komentar