НБА плеј-оф: Хјустон, Кливленд и Вашингтон до 2:0!

Вашингтон остварио још једну победу у Канади и у уочи селидбе четвртфиналне серије плеј-офа у главни град САД стекао максималну предност (2:0).

Кошарка 22.04.2015 | 11:40
НБА плеј-оф: Хјустон, Кливленд и Вашингтон до 2:0!

Визардси се са гостовања из Торонта враћају са целим пленом. Они су и у другом мечу савладали Репторсе код куће (117:106) и повели у четвртфиналној серији плеј-офа са 2:0 уочи два меча пред домаћом публиком.

До другог брејка Вашингтон су предводили Бредли Бил са 28 поена и Џон Вол са 26 погодака и чак 17 асистенција.

Велики допринос победи гостујућег тима дали су Марћин Гортат са 16 поена и осам скокова и Ото Портер, који је убацио 15 поена и имао девет ухваћених лопти.

У екипи Торонта најефикаснији су били Демаркус Дерозан и Луис Вилијамс са по 20 поена, а прелазну оцену добио је још литвански репрезентативац Јонас Валанчиунас који је утакмицу завршио са “дабл-дабл” учинком - 15 поена и 10 скокова.

Вашингтон је посебно инспирисан у плеј-офу. Они су изгубили 15 од последњих 19 утакмица на гостовању у лигашком делу шампионата, али су у доигравању, у последње две године, добили седам од осам мечева на гостујућем терену. Прошле године сва три меча у Чикагу решили су у своју корист.

"Чаробњаци" сада имају прилику да серију, која се игра до четири победе заврше код куће, јер наредне две утакмице играју пред домаћом публиком, а прва од њих на програму је у ноћи између петка и суботе.

Предност од 2:0 у четвртфиналу Истока стекао је и Кливленд који је пред домаћом публиком био бољи од Бостона - 99:91.

Најзаслужнији за победу били су Леброн Џејмс са 30 поена и по девет скокова и асистенција, и Кајри Ирвинг, који је утакмицу завршио са 26 поена, шест асистенција и пет ухваћених лопту.

Запажену ролу у победничком тиму имао је и Тимофеј Мозгов са 16 погодака и седам скокова.

У пораженом Бостону најјачи утисак оставио је Ајзеа Томас са 22 поена и седам асистенција.

Серија се сада сели у Бостон, а прва од две наредне утакмице играће се у четвртак.

Истим путем отишао је и Хјустон који је савладао Далас са 111:99 и повео са 2:0 у четвртфиналној серији Западне конференције.

Трио Двајт Хауард, Џош Смит и Џејмс Харден био је незаустављив постигавши 67 од 111 кошева Хјустона. Хауард је уписао 28 поена, 12 скокова и шест асистенција, Харден 24 поготка, а Смит 15 поена уз девет асистенција.

Код Даласа истакао се Монта Елис са 24 поена.

Наредни меч те серије играће се у Даласу у ноћи између петка и суботе.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Кливленд - Бостон 99:91 (Кливленд води у серији 2:0)

Торонто - Вашингтон 106:117 (Вашингтон води у серији 2:0)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Хјустон - Далас 111:99 (Хјустон води у серији 2:0)

Коментари / 0

Оставите коментар