NBA plej-of: Hjuston, Klivlend i Vašington do 2:0!

Vašington ostvario još jednu pobedu u Kanadi i u uoči selidbe četvrtfinalne serije plej-ofa u glavni grad SAD stekao maksimalnu prednost (2:0).

Košarka 22.04.2015 | 11:40
NBA plej-of: Hjuston, Klivlend i Vašington do 2:0!

Vizardsi se sa gostovanja iz Toronta vraćaju sa celim plenom. Oni su i u drugom meču savladali Reptorse kod kuće (117:106) i poveli u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa sa 2:0 uoči dva meča pred domaćom publikom.

Do drugog brejka Vašington su predvodili Bredli Bil sa 28 poena i Džon Vol sa 26 pogodaka i čak 17 asistencija.

Veliki doprinos pobedi gostujućeg tima dali su Marćin Gortat sa 16 poena i osam skokova i Oto Porter, koji je ubacio 15 poena i imao devet uhvaćenih lopti.

U ekipi Toronta najefikasniji su bili Demarkus Derozan i Luis Vilijams sa po 20 poena, a prelaznu ocenu dobio je još litvanski reprezentativac Jonas Valančiunas koji je utakmicu završio sa “dabl-dabl” učinkom - 15 poena i 10 skokova.

Vašington je posebno inspirisan u plej-ofu. Oni su izgubili 15 od poslednjih 19 utakmica na gostovanju u ligaškom delu šampionata, ali su u doigravanju, u poslednje dve godine, dobili sedam od osam mečeva na gostujućem terenu. Prošle godine sva tri meča u Čikagu rešili su u svoju korist.

"Čarobnjaci" sada imaju priliku da seriju, koja se igra do četiri pobede završe kod kuće, jer naredne dve utakmice igraju pred domaćom publikom, a prva od njih na programu je u noći između petka i subote.

Prednost od 2:0 u četvrtfinalu Istoka stekao je i Klivlend koji je pred domaćom publikom bio bolji od Bostona - 99:91.

Najzaslužniji za pobedu bili su Lebron Džejms sa 30 poena i po devet skokova i asistencija, i Kajri Irving, koji je utakmicu završio sa 26 poena, šest asistencija i pet uhvaćenih loptu.

Zapaženu rolu u pobedničkom timu imao je i Timofej Mozgov sa 16 pogodaka i sedam skokova.

U poraženom Bostonu najjači utisak ostavio je Ajzea Tomas sa 22 poena i sedam asistencija.

Serija se sada seli u Boston, a prva od dve naredne utakmice igraće se u četvrtak.

Istim putem otišao je i Hjuston koji je savladao Dalas sa 111:99 i poveo sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Trio Dvajt Hauard, Džoš Smit i Džejms Harden bio je nezaustavljiv postigavši 67 od 111 koševa Hjustona. Hauard je upisao 28 poena, 12 skokova i šest asistencija, Harden 24 pogotka, a Smit 15 poena uz devet asistencija.

Kod Dalasa istakao se Monta Elis sa 24 poena.

Naredni meč te serije igraće se u Dalasu u noći između petka i subote.

REZULTATI ČETVRTFINALA PLEJ-OFA

ISTOČNA KONFERENCIJA

Klivlend - Boston 99:91 (Klivlend vodi u seriji 2:0)

Toronto - Vašington 106:117 (Vašington vodi u seriji 2:0)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Hjuston - Dalas 111:99 (Hjuston vodi u seriji 2:0)

Komentari / 0

Ostavite komentar