Лазовић за викенд игра опроштајни Дерби!

Везиста Црвене звезде у суботњи дуел против Партизана улази са посебним мотивом.

Фудбал 22.04.2015 | 22:40
Лазовић за викенд игра опроштајни Дерби!

Од доласка у Црвену звезду, 2009. године, Дарко Лазовић је био актер у 11 "вечитих дербија". Радовао се победи шест пута, а пет пута је туговао због пораза. Једном је постигао погодак.

Предстојећи, 148. првенствени дуел фудбалера Црвене звезде и Партизана, имаће посебан значај за 24-годишњег везисту. Утакмица која ће се играти у суботу од 18 часова на стадиону "Рајко Митић" биће "опроштајни дерби" за Лазовића, који ће на крају сезоне напустити црвено-беле.

"Искрено, не размишљам о томе да ми је ово последњи дерби. Улазим у њега са великим мотивом да одиграм што боље, али не смем да изгорим у тој жељи. На мени је да дам максимум, а видећемо да ли ће то бити довољно за моју добру игру и за победу. Најважније је да екипа одигра што боље, а увек ће да искочи неки појединац", изјавио је Лазовић.

На питање да ли би он могао да буде тај појединац, уследио је скроман одговор:

"Није толико битно ко ће да реши утакмицу. Битно је да екипа одигра добро, а ко ће да искочи... Нека буде неко од млађих играча".

Овај дерби је од огромног значаја за Црвену звезду, која седам кола пре краја заостаје пет бодова за водећим Партизаном.

"Сваки дерби је посебан и сваки дерби играчи доживљавају са великим мотивом. То је најлепша утакмица у сезони. Играо сам и дербије који нису ништа одлучивали, па сам опет много желео да победимо", каже Лазовић и додаје:

"Предстојећа утакмица може много тога да одлучи, али требало би да уђемо хладне главе у њу. Притисак постоји, свима нам је стало до победе, али морамо да останемо смирени. Мислим да ће бити добра утакмица. Партизан добро игра, побеђује, али у дербију је све могуће. Никада дерби није зависио од играчког кадра. Наравно да се надам да можемо да победимо, али не бих ништа обећавао".

Највероватније будући везиста Ђенове рекао је да не размишља много о бековима Партизана, Владимиру Волкову и Немањи Петровићу, са којима ће имати директне дуеле.

"И један и други, чим су у Партизану, добри су играчи. Волков је репрезентативац Црне Горе, а Петровић млади репрезентативац Србије. На мени је да играм што боље... Они имају доста искусан тим. Не плашим их се, али имају доста играча за поштовање, почевши од Саше Илића, који и у овим годинама показује да је класа од играча, Бабовић исто... Не би требало да гледамо њих, већ да се концентришемо да одиграмо што боље", закључио је Лазовић.

Нема сумње да ће "вечити дерби" игран 18. маја 2013. на стадиону Партизана, Дарко Лазовић памтити по лошем.

"У најружнијем сећању ми је онај дерби у којем сам се повредио, јер смо и изгубили титулу".

Више је, ипак, оних којих ће се сећати по лепом.

"Сваки дерби ми је леп на свој начин када се победи. Тако је био онај у полуфиналу Купа када сам дао гол, па и када је Каду дао гол у 90. минуту, и онај на 'Маракани' 3:2, када је тренер био Сале Јанковић", присетио се Лазовић.

Коментари / 0

Оставите коментар