Lazović za vikend igra oproštajni Derbi!

Vezista Crvene zvezde u subotnji duel protiv Partizana ulazi sa posebnim motivom.

Fudbal 22.04.2015 | 22:40
Lazović za vikend igra oproštajni Derbi!

Od dolaska u Crvenu zvezdu, 2009. godine, Darko Lazović je bio akter u 11 "večitih derbija". Radovao se pobedi šest puta, a pet puta je tugovao zbog poraza. Jednom je postigao pogodak.

Predstojeći, 148. prvenstveni duel fudbalera Crvene zvezde i Partizana, imaće poseban značaj za 24-godišnjeg vezistu. Utakmica koja će se igrati u subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" biće "oproštajni derbi" za Lazovića, koji će na kraju sezone napustiti crveno-bele.

"Iskreno, ne razmišljam o tome da mi je ovo poslednji derbi. Ulazim u njega sa velikim motivom da odigram što bolje, ali ne smem da izgorim u toj želji. Na meni je da dam maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za moju dobru igru i za pobedu. Najvažnije je da ekipa odigra što bolje, a uvek će da iskoči neki pojedinac", izjavio je Lazović.

Na pitanje da li bi on mogao da bude taj pojedinac, usledio je skroman odgovor:

"Nije toliko bitno ko će da reši utakmicu. Bitno je da ekipa odigra dobro, a ko će da iskoči... Neka bude neko od mlađih igrača".

Ovaj derbi je od ogromnog značaja za Crvenu zvezdu, koja sedam kola pre kraja zaostaje pet bodova za vodećim Partizanom.

"Svaki derbi je poseban i svaki derbi igrači doživljavaju sa velikim motivom. To je najlepša utakmica u sezoni. Igrao sam i derbije koji nisu ništa odlučivali, pa sam opet mnogo želeo da pobedimo", kaže Lazović i dodaje:

"Predstojeća utakmica može mnogo toga da odluči, ali trebalo bi da uđemo hladne glave u nju. Pritisak postoji, svima nam je stalo do pobede, ali moramo da ostanemo smireni. Mislim da će biti dobra utakmica. Partizan dobro igra, pobeđuje, ali u derbiju je sve moguće. Nikada derbi nije zavisio od igračkog kadra. Naravno da se nadam da možemo da pobedimo, ali ne bih ništa obećavao".

Najverovatnije budući vezista Đenove rekao je da ne razmišlja mnogo o bekovima Partizana, Vladimiru Volkovu i Nemanji Petroviću, sa kojima će imati direktne duele.

"I jedan i drugi, čim su u Partizanu, dobri su igrači. Volkov je reprezentativac Crne Gore, a Petrović mladi reprezentativac Srbije. Na meni je da igram što bolje... Oni imaju dosta iskusan tim. Ne plašim ih se, ali imaju dosta igrača za poštovanje, počevši od Saše Ilića, koji i u ovim godinama pokazuje da je klasa od igrača, Babović isto... Ne bi trebalo da gledamo njih, već da se koncentrišemo da odigramo što bolje", zaključio je Lazović.

Nema sumnje da će "večiti derbi" igran 18. maja 2013. na stadionu Partizana, Darko Lazović pamtiti po lošem.

"U najružnijem sećanju mi je onaj derbi u kojem sam se povredio, jer smo i izgubili titulu".

Više je, ipak, onih kojih će se sećati po lepom.

"Svaki derbi mi je lep na svoj način kada se pobedi. Tako je bio onaj u polufinalu Kupa kada sam dao gol, pa i kada je Kadu dao gol u 90. minutu, i onaj na 'Marakani' 3:2, kada je trener bio Sale Janković", prisetio se Lazović.

Komentari / 0

Ostavite komentar