Помоћници за свој рад да сносе одговорност

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић оцијенио је некоректним говорити о неуспјеху Владе Републике Српске у њеном досадашњем раду, а нарочито ако се узме у обзир да је буџет Српске усвојен на вријеме и да је почео процес доношења реформских закона.

Република Српска 22.04.2015 | 10:28
Помоћници за свој рад да сносе одговорност

"У првих 100 дана Влади се може дати пролазна оцјена, а како вријеме одмиче сада су на реду оцјене појединих министарстава и министара", каже Павић.

Павић је за "Еуро Блиц" напоменуо да је његова жеља да помоћници министара сносе одговорност за онај сектор за који су задужени, и да дијеле судбину министара.

"У том смислу је већ урађен радни материјал новог закона и ускоро ће бити на Влади и Народној скупштини Српске. Не бих улазио у оцјене који помоћници су задовољили, а који нису. Морамо дати простор министру да он оцијени рад својих помоћника", истакао је Павић.

Говорећи о покушају лидера СДА Бакира Изетбеговића да оспори прославу Дана Републике Српске, Павић је рекао да је Дан Српске саставни дио Дејтонског споразума и историјска категорија која мора опстати.

"Ако имало држимо до себе, он мора остати. На то мора да рачуна и Уставни суд БиХ када буде доносио одлуку, јер би свака промјена Дејтона значила дирање у стечена права", упозорио је Павић.

Он је напоменуо да у Федерацији БиХ има дана који се славе, а чему се Срби противе, па се "нико није сјетио да поништи те датуме".

Извор: Еуро Блиц

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

марко поло

22.04.2015 08:34

Да је ово нормална дрзава, ви бисте вец били у затвору ,а не овдје нама сололи памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милетиц

22.04.2015 08:36

Марко поло-пола себи,а пола тајкунима

ОДГОВОРИТЕ
Name

василије

22.04.2015 08:39

А знате ко бира те помоцнике министара,па ви политицка класа.Ми као народ бирамо управо странке и дајемо им повјерења,да они воде нас ,тј земљу у боље сутра.Тако да не требате да пребацујете одговорност на неке друге,искљуциви кривци су лидери партија на власти.Јос мало па це вами народ бити крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрПига

22.04.2015 08:57

Сладолед се лизе ради сласти, зена ради страсти а ду.е ради власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

22.04.2015 09:04

Зашто је владајућа клика отела сва стечена и загарантована права својим борцима, који данас немају ни за лијек и живе биједно поред владајући богаташа у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре василије

22.04.2015 09:14

Која је разлика измедју политицара и лопова? -Никакава, само сто смо политицаре ми бирали, а лопови бирају себи подобне !

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕХМЕД ПАША СОКОЛОВИЋ

22.04.2015 10:30

СКИНИТЕ ПЕТОКРАКУ СА ГРБА ВАШЕ ЗГРАДЕ, ОДНЕСИТЕ ЈЕ У МУЗЕЈ У БЛИЗИНИ. НИГДЈЕ ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ КАО СИМБОЛ ИЛИ ОЗНАКА!

ОДГОВОРИТЕ