Pomoćnici za svoj rad da snose odgovornost

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić ocijenio je nekorektnim govoriti o neuspjehu Vlade Republike Srpske u njenom dosadašnjem radu, a naročito ako se uzme u obzir da je budžet Srpske usvojen na vrijeme i da je počeo proces donošenja reformskih zakona.

Republika Srpska 22.04.2015 | 10:28
Pomoćnici za svoj rad da snose odgovornost

"U prvih 100 dana Vladi se može dati prolazna ocjena, a kako vrijeme odmiče sada su na redu ocjene pojedinih ministarstava i ministara", kaže Pavić.

Pavić je za "Euro Blic" napomenuo da je njegova želja da pomoćnici ministara snose odgovornost za onaj sektor za koji su zaduženi, i da dijele sudbinu ministara.

"U tom smislu je već urađen radni materijal novog zakona i uskoro će biti na Vladi i Narodnoj skupštini Srpske. Ne bih ulazio u ocjene koji pomoćnici su zadovoljili, a koji nisu. Moramo dati prostor ministru da on ocijeni rad svojih pomoćnika", istakao je Pavić.

Govoreći o pokušaju lidera SDA Bakira Izetbegovića da ospori proslavu Dana Republike Srpske, Pavić je rekao da je Dan Srpske sastavni dio Dejtonskog sporazuma i istorijska kategorija koja mora opstati.

"Ako imalo držimo do sebe, on mora ostati. Na to mora da računa i Ustavni sud BiH kada bude donosio odluku, jer bi svaka promjena Dejtona značila diranje u stečena prava", upozorio je Pavić.

On je napomenuo da u Federaciji BiH ima dana koji se slave, a čemu se Srbi protive, pa se "niko nije sjetio da poništi te datume".

Izvor: Euro Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

marko polo

22.04.2015 08:34

Da je ovo normalna drzava, vi biste vec bili u zatvoru ,a ne ovdje nama sololi pamet.

ODGOVORITE
Name

miletic

22.04.2015 08:36

Marko polo-pola sebi,a pola tajkunima

ODGOVORITE
Name

vasilije

22.04.2015 08:39

A znate ko bira te pomocnike ministara,pa vi politicka klasa.Mi kao narod biramo upravo stranke i dajemo im povjerenja,da oni vode nas ,tj zemlju u bolje sutra.Tako da ne trebate da prebacujete odgovornost na neke druge,iskljucivi krivci su lideri partija na vlasti.Jos malo pa ce vami narod biti kriv

ODGOVORITE
Name

DrPiga

22.04.2015 08:57

Sladoled se lize radi slasti, zena radi strasti a du.e radi vlasti.

ODGOVORITE
Name

iskren

22.04.2015 09:04

Zašto je vladajuća klika otela sva stečena i zagarantovana prava svojim borcima, koji danas nemaju ni za lijek i žive bijedno pored vladajući bogataša u RS.

ODGOVORITE
Name

re vasilije

22.04.2015 09:14

Koja je razlika izmedju politicara i lopova? -Nikakava, samo sto smo politicare mi birali, a lopovi biraju sebi podobne !

ODGOVORITE
Name

MEHMED PAŠA SOKOLOVIĆ

22.04.2015 10:30

SKINITE PETOKRAKU SA GRBA VAŠE ZGRADE, ODNESITE JE U MUZEJ U BLIZINI. NIGDJE VIŠE NE POSTOJI KAO SIMBOL ILI OZNAKA!

ODGOVORITE