Агенције варале ђаке на екскурзијама?

Бањалучко Окружно тужилаштво подигло је оптужницу против Ненада Петреша и Миодрага Божића, сувласника Агенција "Биг нец компани" и "Биг нец травел" из Лакташа, за пословну превару у вези с екскурзијом ученика Основне школе "Петар Кочић" из Мркоњић Града.

Република Српска 22.04.2015 | 07:36
Агенције варале ђаке на екскурзијама?

Оптужница их терети да су с школом потписали уговор о вођењу ђака на екскурзију у Будву, у Црној Гори, гдје су, након што им је дозначен сав новац, преварили ученике јер им нису уплатили смјештај у хотелу.

"Основна школа 'Петар Кочић' уплатила је цјелокупан износ вриједности екскурзије у износу од 25.800 конвертибилних марака, а након тога оптужени нису извршили дио своје уговорне обавезе, односно уплату смјештаја у хотелу у Будви, у износу од 13.675 конвертибилних марка, него су новац присвојили за себе", каже Маја Ђаковић-Видовић, портпарол Тужилаштва.

Како се ђаци ипак не би вратили с екскурзије, Далиборка Видић, директор школе, прикупила је и задужила се за око 7.000 евра и послала их у Црну Гору како би био уплаћен смјештај.

"Скупштина Мркоњић Града је касније донијела одлуку да ми надокнади тај новац, али сам се ја обавезала да ћу га вратити када ми га господа из Агенције надокнаде. Међутим, иако су ми данима обећавали да ће прикупити новац и вратити га, то се никада није десило, тако да сам и даље дужна", казала нам је Видићева.

Како су рекли у Окружном тужилаштву, због дјелимичног неиспуњења обавеза из уговора наступила је имовинска штета за општину Мркоњић Град у износу од 13.675 КМ.

Додали су да је оптужница прослијеђена на потврђивање Основном суду у Мркоњић Граду.

Иначе, ово није једина школа која је имала проблеме с овом туристичком агенцијом.

Ученици Медицинске школе из Бањалуке су такође 2012. преко ове компаније путовали у Италију, Шпанију и Француску, када су им водичи узели око 5.000 евра за излете на које нису отишли.

Ипак, због великог притиска јавности као и протеста ученика, из "Биг неца" им је након краћег времена враћен новац.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

веља

22.04.2015 06:31

Народе мој ово је циста отимацина, а имају од кога да виде... Нисам изненадјен, 400КМ за пет дана је криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

22.04.2015 06:32

МИНИСТАР И ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ДИЛУЈУ СА АГЕНЦИЈАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрГру

22.04.2015 07:09

Да ли знате ко је дотични Ненад Петреш? Ајд ајд...сетите се...чији је телохранитељ био пре 15-так година? Погледајте снимке и пожутеле новине! Погодите где је испекао преварантски занат и у ком окружењу...чекам да се сетите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све се зна

22.04.2015 07:31

Овај дуо, Нешо-Мишо, под великом је заштитом. Не препоручује се дирати их. То никако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

22.04.2015 08:40

Хе хе па кцерка судинице за кривицни поступак у Мркоњиц Граду је радила у то вријеме у спорној агенцији И преко ње је Исао ангазман за екакурзију.,И замислите предмет долази њој у рад смијесно!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ