Бивши ас црно-бијелих, Горан Грбовић, анализирао полуфинале

Пренаглашена нервоза, рат с Калинићем и Лазићем, техничке грешке и тек покоји добар потез... Шта се то десило са Сашом Павловићем у полуфиналној серији?

Кошарка 22.04.2015 | 13:40
Бивши ас црно-бијелих, Горан Грбовић, анализирао полуфинале

Павловић је један од играча којима је најтеже пао неуспех. Био је на ивици суза након четвртог меча. Без дилеме, Партизан је једини клуб који му је у срцу, наклоност „гробара“ ће с правом имати док је жив, али његово издање и понашање у овој серији свакако није било на нивоу реномеа који је годинама градио.

С тиме ће се сложити чак и већина навијача Партизана. Потпуно погрешно каналисана енергија у току целе серије, вербални рат с Николом Калинићем, ударање лактом Џенкинса без лопте, ударање Лазића песницом у међуножје, честе свађе са судијама теме су о којима се, нажалост, прича уместо о лепим потезима и НБА продору на које је све љубитеље кошарке одавно навикао. Чак 14 фаулова у четири меча, а свега шест поена у последње две утакмице, говоре сами за себе.

- Он је играч јаког темперамента који није био припремљен на психолошком плану за једну овакву серију. А то је већ кривица стручног штаба. Просто, целу каријеру је провео у НБА, а тамо нема провокација какве је трпео од Звездиних играча. Нажалост, подлегао им је, подлегао је целокупној атмосфери и то се највише одразило на његову игру. Јесте мало чудно за играча који иза себе има толико НБА сезона, али тако је - истиче бивши играч Партизана Горан Грбовић.

Када је у питању учинак на терену, Павловић је и ту потпуно подбацио. Седам поена по мечу у овој серији свакако нису његов ниво.

- Можда је један од разлога и што се прекасно прикључио тиму. Јесте тренирао у Бару, али је пропустио екипне припреме. Мада, он јесте физички спреман, верујте да максимално тренира и даје себе, али није у најбољој форми, то је чињеница.

Често је улазио и у препирку са арбитрима.

- Суђење је у прва три меча било лоше за обе стране, а он се дефинитивно није адаптирао на тај критеријум арбитара. За ударање Лазића је, рецимо, заслужио искључујућу грешку, судије су морале да тај детаљ погледају на снимку. Он је феноменалан момак, али је просто сагорео у превеликој жељи. Има и играчког искуства, међутим, дуго није био овде и нема хладну главу за овакве дуеле. На све то надовезало се и његово лоше издање на паркету, увукла му се нервоза и више није било повратка - закључио је Грбовић.

Коментари / 0

Оставите коментар