Bivši as crno-bijelih, Goran Grbović, analizirao polufinale

Prenaglašena nervoza, rat s Kalinićem i Lazićem, tehničke greške i tek pokoji dobar potez... Šta se to desilo sa Sašom Pavlovićem u polufinalnoj seriji?

Košarka 22.04.2015 | 13:40
Bivši as crno-bijelih, Goran Grbović, analizirao polufinale

Pavlović je jedan od igrača kojima je najteže pao neuspeh. Bio je na ivici suza nakon četvrtog meča. Bez dileme, Partizan je jedini klub koji mu je u srcu, naklonost „grobara“ će s pravom imati dok je živ, ali njegovo izdanje i ponašanje u ovoj seriji svakako nije bilo na nivou renomea koji je godinama gradio.

S time će se složiti čak i većina navijača Partizana. Potpuno pogrešno kanalisana energija u toku cele serije, verbalni rat s Nikolom Kalinićem, udaranje laktom Dženkinsa bez lopte, udaranje Lazića pesnicom u međunožje, česte svađe sa sudijama teme su o kojima se, nažalost, priča umesto o lepim potezima i NBA prodoru na koje je sve ljubitelje košarke odavno navikao. Čak 14 faulova u četiri meča, a svega šest poena u poslednje dve utakmice, govore sami za sebe.

- On je igrač jakog temperamenta koji nije bio pripremljen na psihološkom planu za jednu ovakvu seriju. A to je već krivica stručnog štaba. Prosto, celu karijeru je proveo u NBA, a tamo nema provokacija kakve je trpeo od Zvezdinih igrača. Nažalost, podlegao im je, podlegao je celokupnoj atmosferi i to se najviše odrazilo na njegovu igru. Jeste malo čudno za igrača koji iza sebe ima toliko NBA sezona, ali tako je - ističe bivši igrač Partizana Goran Grbović.

Kada je u pitanju učinak na terenu, Pavlović je i tu potpuno podbacio. Sedam poena po meču u ovoj seriji svakako nisu njegov nivo.

- Možda je jedan od razloga i što se prekasno priključio timu. Jeste trenirao u Baru, ali je propustio ekipne pripreme. Mada, on jeste fizički spreman, verujte da maksimalno trenira i daje sebe, ali nije u najboljoj formi, to je činjenica.

Često je ulazio i u prepirku sa arbitrima.

- Suđenje je u prva tri meča bilo loše za obe strane, a on se definitivno nije adaptirao na taj kriterijum arbitara. Za udaranje Lazića je, recimo, zaslužio isključujuću grešku, sudije su morale da taj detalj pogledaju na snimku. On je fenomenalan momak, ali je prosto sagoreo u prevelikoj želji. Ima i igračkog iskustva, međutim, dugo nije bio ovde i nema hladnu glavu za ovakve duele. Na sve to nadovezalo se i njegovo loše izdanje na parketu, uvukla mu se nervoza i više nije bilo povratka - zaključio je Grbović.

Komentari / 0

Ostavite komentar