Букурешт: Јанко и Лајовић сигурни на старту!

Душан Лајовић успешно је стартовао на турниру у Букурешту пошто је савладао естонског тенисера Јургена Зопа са 7:5, 6:1. Јанко Типсаревић остварио је другу победу у синглу након дуге паузе и операције пошто је на старту турнира у Букурешту био бољи од италијанског тенисера Томаса Фабијана са 6:4, 6:3.

Тенис 21.04.2015 | 22:45
Букурешт: Јанко и Лајовић сигурни на старту!

Лајовић је у наредну рунду такмичења прошао после 70 минута, а могао је то да учини и раније. Тенисери су љубоморно чували своје сервисе све до десетог гема када је Душан имао једну сет лопту коју није искористио, па се учинило да све иде ка тај-брејку.

Ипак, Лајовић у 12. гему одузима сервис Естонцу и тако прилази на сет од победе. Зоп ни пола својих вештина из прве деонице није показао у наставку, сходнот томе да је освојио само један поена на сервис српског тенисера, док је Лајовић са два брејка лагано привео причу крају.

Србин ће се за четвртфинале борити против четвртог носиоца Лукаша Росола који је на старту такмичења био слободан.

Јанко се вратио на терен победом у Хјустону против Гиљермеа Клезара, а онда је поражен од Сантијага Хиралда. Тријумф у првом колу Букурешта сигурно је добар знак и показује да ће Типсаревићева форма свакако правити прогрес у наставку сезоне.

Није све добро почело за српског тенисера, јер је у четвртом гему изгубио свој сервис (1:3), али је до краја сета направио два брејка и повео против италијанског представника. Поново није био добар старт пошто се у другом гему друге деонице сусрео са две брејк прилике, а све сто лако исправило, па је у седмом и деветом гему био бољи од противника на његовом сервису, те је закључио посао.

Типсаревића у наредном колу очекује најтежи посао после операције сходно томе да ће играти против првог носиоца на турниру и 13. тенисера света Жила Симона који је био слободан на старту такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар