Bukurešt: Janko i Lajović sigurni na startu!

Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u Bukureštu pošto je savladao estonskog tenisera Jurgena Zopa sa 7:5, 6:1. Janko Tipsarević ostvario je drugu pobedu u singlu nakon duge pauze i operacije pošto je na startu turnira u Bukureštu bio bolji od italijanskog tenisera Tomasa Fabijana sa 6:4, 6:3.

Tenis 21.04.2015 | 22:45
Bukurešt: Janko i Lajović sigurni na startu!

Lajović je u narednu rundu takmičenja prošao posle 70 minuta, a mogao je to da učini i ranije. Teniseri su ljubomorno čuvali svoje servise sve do desetog gema kada je Dušan imao jednu set loptu koju nije iskoristio, pa se učinilo da sve ide ka taj-brejku.

Ipak, Lajović u 12. gemu oduzima servis Estoncu i tako prilazi na set od pobede. Zop ni pola svojih veština iz prve deonice nije pokazao u nastavku, shodnot tome da je osvojio samo jedan poena na servis srpskog tenisera, dok je Lajović sa dva brejka lagano priveo priču kraju.

Srbin će se za četvrtfinale boriti protiv četvrtog nosioca Lukaša Rosola koji je na startu takmičenja bio slobodan.

Janko se vratio na teren pobedom u Hjustonu protiv Giljermea Klezara, a onda je poražen od Santijaga Hiralda. Trijumf u prvom kolu Bukurešta sigurno je dobar znak i pokazuje da će Tipsarevićeva forma svakako praviti progres u nastavku sezone.

Nije sve dobro počelo za srpskog tenisera, jer je u četvrtom gemu izgubio svoj servis (1:3), ali je do kraja seta napravio dva brejka i poveo protiv italijanskog predstavnika. Ponovo nije bio dobar start pošto se u drugom gemu druge deonice susreo sa dve brejk prilike, a sve sto lako ispravilo, pa je u sedmom i devetom gemu bio bolji od protivnika na njegovom servisu, te je zaključio posao.

Tipsarevića u narednom kolu očekuje najteži posao posle operacije shodno tome da će igrati protiv prvog nosioca na turniru i 13. tenisera sveta Žila Simona koji je bio slobodan na startu takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar