Вучић: Кључни задатак је да Срби остану на Косову и Метохији!

Председник Владе, Александар Вучић изјавио је данас да је кључни задатак Србије у оквиру дијалога Београда и Приштине да Срби остану на Косову и Метохији и да им се омогући безбедност.

Србија 21.04.2015 | 22:50
Вучић: Кључни задатак је да Срби остану на Косову и Метохији!

"Наш кључни задатак је да Срби остану на Косову и помогнемо да сачувају своју безбедност. Ми се надамо да ће имати разумевања за наше захтеве, а ми ћемо у њима да истрајемо", казао је Вучић.

Он је истакао да ће нова рунда дијалога трајати "вечерас до ко зна кад, а како би се направили договори који не би штетили националним интересима, а које Европска унија сматра да су неопходни".

"Покушали смо да објаснимо психолошке проблеме за Србе, донели смо снимак убода ножем да схвате колика је то опасност за Србе", навео је премијер.

Вучић је изразио задовољство што ће ЕУ активно учествовати у изградњи инфраструктурних пројеката, међу којима су Коридор 10 и аутопут од Косова до Ниша.

"Од огромног је значаја и ако добијемо десет одсто знања и средстава од ЕУ, то је велики успех за Србију", рекао је он и додао да то значи и лакши приступ финансијама ЕУ.

Према његовим речима, Србија је добила 60 милиона евра да изгради насипе и мостове страдале у мајским поплавама, а у наредне три или четири године добиће милијарду евра.

Премијер је истакао да је Србија заслужила да се преговори о првим поглављима отворе у јуну.

''Надам се да ћемо ускоро завршити Акциони план за поглавља 23 и 24, који се тичу владавине права, полиције, правне државе, а ако у томе успемо широм ће нам бити отворена врата да преговоре о поглављима почнемо у јуну, а ако не биће у септембру", рекао је Вучић.

Извор: Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар