Вучић: Заслужили смо отварање поглавља

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас после састанка са председником Савета ЕУ Доналдом Туском да је Србија урадила много на путу евроинтеграција и да је заслужила да отвори прва преговарачка поглавља већ у јуну.

Србија 21.04.2015 | 18:26
Вучић: Заслужили смо отварање поглавља

"После завршетка скрининга, сматрамо да смо заслужили отварање поглавља у јуну и надам се да ћемо имати подршку господина Туска у том процесу", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре после састанка.

„Не знам да ли ће се то десити или не, али ми смо то заслужили“, додао је он.

Вучић је изјавио да је много тога урађено када је реч о фискалној консолидацији и економској реформи земље, али да најтеже и најболније тек предстоји.

Он је истакао да је Србија на европском путу и да наставља да спроводи економске мере у циљу побољшања економске ситуације у земљи, као и дијалог са Приштином ради доприношења политичке стабилности у региону.

Вучић је посебно захвалио Туску на подршци и назвао га "великим пријатељем Србије".
Туск је похвалио проевропски курс Вучићеве владе, као и досадашњи напредак у спровођењу реформи.

Он је посебно истакао важност наставка дијалога са Приштином и спровођења Бриселског споразума.

Туск је истакао да је будућност Србије у ЕУ важна, како за Србију, тако и за Унију.

"Јасно је да је Србија опредељена за европски пут. Поздрављам достигнућа премијера Вучића у области регионалне сарадње и напоре Србије да продуби односе у региону", нагласио је Туск, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Извор: Тањуг

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Требиње

21.04.2015 18:49

Ангела ће Вучићу: не жури нисмо вам још наплатили пораз у Првом свјетском рату, гдје је Други, признање независности Косова, стварање Велике Албаније, имам ја клизних услова за Србију охохо...

ОДГОВОРИТЕ