Ово је Буфонових најбољих 11 у ЛШ!

Са 17 дебитовао сам против страшног нападача - најбољег Италијана у последњих 30 година! Голман Јувентуса углавном се определио за земљаке...

Фудбал 22.04.2015 | 19:20
Ово је Буфонових најбољих 11 у ЛШ!

Једна од последњих икона фудбалске Италије Ђанлуиђи Буфон одлучио је да изабере својих најбољих једанест Лиге шампиона свих времена. Голман Јувентуса је у каријери, која још траје, делио свлачионицу или играо против неких великих имена.

Освајач седам "скудета" и СП 2006. године у Немачкој определио се за следећи састав: Касиљас – Роберто Карлос, Паоло Малдини, Фабио Канаваро, Лилијам Тирам – Андреа Пирло, Ђенаро Гатузо, Павел Недвед – Лео Меси, Роберто Бађо, Роналдо (Зуба).
„Одрастао сам обожавајући Томаса Н’Кона, али од моје генерације Икер Касиљас је један од неколико голмана великана“, нагласио је Буфон.

Чувар мреже Старе даме посебно је похвалио Малдинија.
„Сваки клинац који жели да буде дефанзивац мора да седне и одгледа његове старе видео-клипове“.

За Канавара је имао једну поруку.
„Још му нисам опростио што ме је победио 2006. године за најбољег играча Европе. Шалим се, само је он то заслужио те године – био је најбољи дефанзивац на свету“.

Буфон је одао почаст Пирлу и Недведу.
„Један од правих фудбалских генија. Забавно је гледати како екипе планирају да га зауставе, а онда у следећој секунди он једноставно на брилијантан начин уништи њихове планове. Недвед је био тако лојалан Јувентусу када су га избацили у нижи ранг и то у тренутку његове каријере када је могао да игра у било којем другом клубу у Европи“.

Када је у питању напад неизбежни су Меси и Бразилац Роналдо, за кога је рекао да је на истом нивоу као Пеле и Марадона, али је изненадио са трећим шпицем – Роберто Бађо.
„Имао сам 17 година када сам дебитовао против Бађа који је тада деловао застрашујуће. Поред Пирла, он је најбољи италијански играч у последњих 30 година“, закључио је Буфон.

Да ли се слажете са њим?

Коментари / 0

Оставите коментар