Ovo je Bufonovih najboljih 11 u LŠ!

Sa 17 debitovao sam protiv strašnog napadača - najboljeg Italijana u poslednjih 30 godina! Golman Juventusa uglavnom se opredelio za zemljake...

Fudbal 22.04.2015 | 19:20
Ovo je Bufonovih najboljih 11 u LŠ!

Jedna od poslednjih ikona fudbalske Italije Đanluiđi Bufon odlučio je da izabere svojih najboljih jedanest Lige šampiona svih vremena. Golman Juventusa je u karijeri, koja još traje, delio svlačionicu ili igrao protiv nekih velikih imena.

Osvajač sedam "skudeta" i SP 2006. godine u Nemačkoj opredelio se za sledeći sastav: Kasiljas – Roberto Karlos, Paolo Maldini, Fabio Kanavaro, Lilijam Tiram – Andrea Pirlo, Đenaro Gatuzo, Pavel Nedved – Leo Mesi, Roberto Bađo, Ronaldo (Zuba).
„Odrastao sam obožavajući Tomasa N’Kona, ali od moje generacije Iker Kasiljas je jedan od nekoliko golmana velikana“, naglasio je Bufon.

Čuvar mreže Stare dame posebno je pohvalio Maldinija.
„Svaki klinac koji želi da bude defanzivac mora da sedne i odgleda njegove stare video-klipove“.

Za Kanavara je imao jednu poruku.
„Još mu nisam oprostio što me je pobedio 2006. godine za najboljeg igrača Evrope. Šalim se, samo je on to zaslužio te godine – bio je najbolji defanzivac na svetu“.

Bufon je odao počast Pirlu i Nedvedu.
„Jedan od pravih fudbalskih genija. Zabavno je gledati kako ekipe planiraju da ga zaustave, a onda u sledećoj sekundi on jednostavno na brilijantan način uništi njihove planove. Nedved je bio tako lojalan Juventusu kada su ga izbacili u niži rang i to u trenutku njegove karijere kada je mogao da igra u bilo kojem drugom klubu u Evropi“.

Kada je u pitanju napad neizbežni su Mesi i Brazilac Ronaldo, za koga je rekao da je na istom nivou kao Pele i Maradona, ali je iznenadio sa trećim špicem – Roberto Bađo.
„Imao sam 17 godina kada sam debitovao protiv Bađa koji je tada delovao zastrašujuće. Pored Pirla, on je najbolji italijanski igrač u poslednjih 30 godina“, zaključio je Bufon.

Da li se slažete sa njim?

Komentari / 0

Ostavite komentar