Лука Јовић велики оптимиста пред дерби!

Можда ме се не плаше, али треба да знају да сам побеђивао Партизан са 6:1! „Они су искуснија екипа, Саша Илић и Бабовић су најбољи играчи Партизана“, поручује млади нападач.

Фудбал 22.04.2015 | 09:20
Лука Јовић велики оптимиста пред дерби!

Говорећи о таленту Луке Јовића некадашњи нападач Црвене звезде Горан Друлић рекао је да момак који је у децембру напунио 17 година треба само да пробије лед, а да ће потом давати голове у ушима. Судећи по последњим остварењима Јовића, Горан Друлић је погодио праву у центар. За нешто више од месец дана први нападач Црвене звезде седам пута је погодио супарничку мрежу (пет пута у дресу Црвене звезде и два пута у обележју омладинске репрезентације).

Међутим, мало ко ће се сећати овопролећног серијала голова Луке Јовића уколико у утакмици свих утакмица поново буде „постио“. Промашаји у дебитанском вечитом дербију очврснули су Звездиног вундеркинда који пуца од самопоуздања четири дана уочи меча који актуелни шампион мора да добије уколико жели да остане у трци.
„Искрено дам вам кажем мењао бих пет претходних голова за један у вечитом дербију. Мени је најважније да екипа победи, међутим наравно да бих волео да затресем мрежу. Волео бих да се, на тај начин, искупим за промашаје у претходном сусрету. Немам треме, стварно се опуштено осећам. Почео сам да дајем голове у континуитету, добро играм... Видећемо шта ће бити у суботу“, поручује Лука Јовић.

Током стажа у омладинској школи Црвене звезде Јовић је био „стрептомицин“ за комшије. Посебно су му у сећању остали дерби мечеви под вођством актуелног тренера Вождовца Братислава Живковића.
„Ако се не варам, а не варам се дао сам шест голова против Партизана у млађим категоријама. Сећам се утакмице коју смо одиграли под Жилетовом командом. Гостовали смо на Војној гиманзији и после првог полувремена водили са 3:0. Поред мене мрежу су тресли Дуроњић (члан ОФК Београда) и Богдан Рангелов. А у мечу пре тога, мом првом дербију, било је 6:1. Више се и не сећам ко је све давао голове“. Сад ће то бити тешко поновити“

Војеваће Јовић у суботу са много искуснијим штоперима Балажицем и Бранком Илићем, а ако Ненад Лалатовић остане доследан у својим замислима чекају га и окршаји са десним беком црно-белих Бандаловским. Што би се рекло у жарогону све саме „старе кајле“.
„Клинац сам, тек сезону у сениорском фудбалу. Стварно не очекујем да ме се плаше. А можда би требало. Шалим се наравно.... Како год они резоновали знам колико вредим. Ући ћу спремно у утакмицу, као и комплетна екипа. Играмо пред нашим навијачима, и то је велика предност“.

Не треба бити велики познавалац фудбала, па схватити да ће искуство везних играча Партизана бити велика предност црно-белих у дербију.
„Први дерби смо играли са четворицом клинаца у кичми тима. Били смо равноправни. Али чнијеница је да је искуство њихова велика предност. Посебно бих издвојио Бабовића и Сашу Илића. Сале им много значи, што смо видели у претходним сусретима.Међутим, видимо своју шансу. Надам се да ћемо после гледања видео материјала уочити све њихове слабости“, јасан је Јовић.

Коментари / 0

Оставите коментар