Luka Jović veliki optimista pred derbi!

Možda me se ne plaše, ali treba da znaju da sam pobeđivao Partizan sa 6:1! „Oni su iskusnija ekipa, Saša Ilić i Babović su najbolji igrači Partizana“, poručuje mladi napadač.

Fudbal 22.04.2015 | 09:20
Luka Jović veliki optimista pred derbi!

Govoreći o talentu Luke Jovića nekadašnji napadač Crvene zvezde Goran Drulić rekao je da momak koji je u decembru napunio 17 godina treba samo da probije led, a da će potom davati golove u ušima. Sudeći po poslednjim ostvarenjima Jovića, Goran Drulić je pogodio pravu u centar. Za nešto više od mesec dana prvi napadač Crvene zvezde sedam puta je pogodio suparničku mrežu (pet puta u dresu Crvene zvezde i dva puta u obeležju omladinske reprezentacije).

Međutim, malo ko će se sećati ovoprolećnog serijala golova Luke Jovića ukoliko u utakmici svih utakmica ponovo bude „postio“. Promašaji u debitanskom večitom derbiju očvrsnuli su Zvezdinog vunderkinda koji puca od samopouzdanja četiri dana uoči meča koji aktuelni šampion mora da dobije ukoliko želi da ostane u trci.
„Iskreno dam vam kažem menjao bih pet prethodnih golova za jedan u večitom derbiju. Meni je najvažnije da ekipa pobedi, međutim naravno da bih voleo da zatresem mrežu. Voleo bih da se, na taj način, iskupim za promašaje u prethodnom susretu. Nemam treme, stvarno se opušteno osećam. Počeo sam da dajem golove u kontinuitetu, dobro igram... Videćemo šta će biti u subotu“, poručuje Luka Jović.

Tokom staža u omladinskoj školi Crvene zvezde Jović je bio „streptomicin“ za komšije. Posebno su mu u sećanju ostali derbi mečevi pod vođstvom aktuelnog trenera Voždovca Bratislava Živkovića.
„Ako se ne varam, a ne varam se dao sam šest golova protiv Partizana u mlađim kategorijama. Sećam se utakmice koju smo odigrali pod Žiletovom komandom. Gostovali smo na Vojnoj gimanziji i posle prvog poluvremena vodili sa 3:0. Pored mene mrežu su tresli Duronjić (član OFK Beograda) i Bogdan Rangelov. A u meču pre toga, mom prvom derbiju, bilo je 6:1. Više se i ne sećam ko je sve davao golove“. Sad će to biti teško ponoviti“

Vojevaće Jović u subotu sa mnogo iskusnijim štoperima Balažicem i Brankom Ilićem, a ako Nenad Lalatović ostane dosledan u svojim zamislima čekaju ga i okršaji sa desnim bekom crno-belih Bandalovskim. Što bi se reklo u žarogonu sve same „stare kajle“.
„Klinac sam, tek sezonu u seniorskom fudbalu. Stvarno ne očekujem da me se plaše. A možda bi trebalo. Šalim se naravno.... Kako god oni rezonovali znam koliko vredim. Ući ću spremno u utakmicu, kao i kompletna ekipa. Igramo pred našim navijačima, i to je velika prednost“.

Ne treba biti veliki poznavalac fudbala, pa shvatiti da će iskustvo veznih igrača Partizana biti velika prednost crno-belih u derbiju.
„Prvi derbi smo igrali sa četvoricom klinaca u kičmi tima. Bili smo ravnopravni. Ali čnijenica je da je iskustvo njihova velika prednost. Posebno bih izdvojio Babovića i Sašu Ilića. Sale im mnogo znači, što smo videli u prethodnim susretima.Međutim, vidimo svoju šansu. Nadam se da ćemo posle gledanja video materijala uočiti sve njihove slabosti“, jasan je Jović.

Komentari / 0

Ostavite komentar