''Повријеђена'' Лига шампиона!

Повреде муче већину клубова у елитном такмичењу.

Фудбал 21.04.2015 | 22:00
''Повријеђена'' Лига шампиона!

Пред квалификационе мечеве за Европско првенство Стари континент је био уздрман проблемом повреда. Можемо да константујемо да пред мечеве најелитнијег фудбалског такмичења у Европи имамо дежа ву. Најновија вест је да Артуро Видал под знаком питања за реванш сусрет Монака и Јувентуса. То је само последње поглавље хорора који чека тренере пред друге сусрете четвртфинала Лиге шампиона. Када смо код Јувентуса, Видал није једини проблем Масимилијана Алегрија. Италијан неће моћи да рачуна на играча агента Мино Рајоле Пола Погбу, младог Француза који је тренутно на тржишту тежак око 50.000.000 евра. Нема сумње да ће наведена двојица централних фудбалера опасно недостајати у игри Старе даме на средини терена при одбрани минималне предности коју носи из Торина у Монако.

А шта тек да каже Карло Анчелоти на све ово. Реванш дуел Лиге шампиона, Ел Мадрилењо на Сантјагу Бернабеу протећи ће без некадашње двојице играча Тотенхема, данас великих звезда Реал Мадрида - Луке Модрића и Герета Бејла! Сигурно најскупље повреде о којима говоримо и играчки али и новчано. Тешке су збирно око 135.000.000 евра! Помиње се да је и Карим Бензема неизвестан за градски дерби, али би он ипак могао да се нађе у саставу.

Ако будете ових дана пролазили поред Пепа Гвардиоле ни случајно му не помињите реч "повреда". Вероватно ће му позлити. Бајерн има убедљиво највеће проблеме од свих учесника четвртфинала пред дуел са Портом. Арјен Робен и Франк Рибери сигурно неће играти против Португалаца што је огроман хендикеп за Баварце. На то треба додати неизвесна ситуација око Бастјана Швајнштангера и већ "старе" повреде Давида Алабе и Хавија Мартинеза добијамо један пакет играча који ће много недостајати у Бајерновој немогућој мисији. Код Портоа највећи могући проблем може бити могући изостанак Џексона Мартинеза, Колумбијца који је у овој сезони постигао 26 голова, а био је стрелац и у првом мечу Португалаца и Бавараца па се може речи да је он део свог посла већ обавио.

Дуел на Ноу Кампу протећи ће без учинка Тијага Моте и феноменалног Марка Вератија, Италијана кога многи виде као правог наследника Андреје Пирла.Добра вест за клуб са Парка принчева је повратак алфе и омеге тима Златана Ибрахимовића, који се враћа у град где је наступао током каријере, али где није оставио превише добар траг - враћа се Барселону са великом жељом да је порази. А Барселона може да се похвали тиме да је Андрес Инијеста спреман за утакмицу, тако да ће Лео Меси, Луис Суарез и Нејмар имати свог "пакера" на веома битном мечу по обе екипе.

На крају, замислите какав би тим могао да се састави од свих ових играча. Вероватно би тим који би у свом саставу имао Алабу, Бејла, Робена, Модрића, Риберија, Погбу, Џексона Мартинеза и Видала могао далеко да догура у најелитнијем такмичењу.

Коментари / 0

Оставите коментар