''Povrijeđena'' Liga šampiona!

Povrede muče većinu klubova u elitnom takmičenju.

Fudbal 21.04.2015 | 22:00
''Povrijeđena'' Liga šampiona!

Pred kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo Stari kontinent je bio uzdrman problemom povreda. Možemo da konstantujemo da pred mečeve najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi imamo deža vu. Najnovija vest je da Arturo Vidal pod znakom pitanja za revanš susret Monaka i Juventusa. To je samo poslednje poglavlje horora koji čeka trenere pred druge susrete četvrtfinala Lige šampiona. Kada smo kod Juventusa, Vidal nije jedini problem Masimilijana Alegrija. Italijan neće moći da računa na igrača agenta Mino Rajole Pola Pogbu, mladog Francuza koji je trenutno na tržištu težak oko 50.000.000 evra. Nema sumnje da će navedena dvojica centralnih fudbalera opasno nedostajati u igri Stare dame na sredini terena pri odbrani minimalne prednosti koju nosi iz Torina u Monako.

A šta tek da kaže Karlo Ančeloti na sve ovo. Revanš duel Lige šampiona, El Madrilenjo na Santjagu Bernabeu proteći će bez nekadašnje dvojice igrača Totenhema, danas velikih zvezda Real Madrida - Luke Modrića i Gereta Bejla! Sigurno najskuplje povrede o kojima govorimo i igrački ali i novčano. Teške su zbirno oko 135.000.000 evra! Pominje se da je i Karim Benzema neizvestan za gradski derbi, ali bi on ipak mogao da se nađe u sastavu.

Ako budete ovih dana prolazili pored Pepa Gvardiole ni slučajno mu ne pominjite reč "povreda". Verovatno će mu pozliti. Bajern ima ubedljivo najveće probleme od svih učesnika četvrtfinala pred duel sa Portom. Arjen Roben i Frank Riberi sigurno neće igrati protiv Portugalaca što je ogroman hendikep za Bavarce. Na to treba dodati neizvesna situacija oko Bastjana Švajnštangera i već "stare" povrede Davida Alabe i Havija Martineza dobijamo jedan paket igrača koji će mnogo nedostajati u Bajernovoj nemogućoj misiji. Kod Portoa najveći mogući problem može biti mogući izostanak Džeksona Martineza, Kolumbijca koji je u ovoj sezoni postigao 26 golova, a bio je strelac i u prvom meču Portugalaca i Bavaraca pa se može reči da je on deo svog posla već obavio.

Duel na Nou Kampu proteći će bez učinka Tijaga Mote i fenomenalnog Marka Veratija, Italijana koga mnogi vide kao pravog naslednika Andreje Pirla.Dobra vest za klub sa Parka prinčeva je povratak alfe i omege tima Zlatana Ibrahimovića, koji se vraća u grad gde je nastupao tokom karijere, ali gde nije ostavio previše dobar trag - vraća se Barselonu sa velikom željom da je porazi. A Barselona može da se pohvali time da je Andres Inijesta spreman za utakmicu, tako da će Leo Mesi, Luis Suarez i Nejmar imati svog "pakera" na veoma bitnom meču po obe ekipe.

Na kraju, zamislite kakav bi tim mogao da se sastavi od svih ovih igrača. Verovatno bi tim koji bi u svom sastavu imao Alabu, Bejla, Robena, Modrića, Riberija, Pogbu, Džeksona Martineza i Vidala mogao daleko da dogura u najelitnijem takmičenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar