Па, за шта је Рома дала толике паре?! За ЈЕДАН гол!

Итурбе + Ибарбо + Думбија = 1 гол = 43.000.000 евра! Очајан учинак три велика појачања Вучице у нападу. Да ли је Рома погрешила што је пустила Дестра? 

Фудбал 21.04.2015 | 21:20
Па, за шта је Рома дала толике паре?! За ЈЕДАН гол!

Сезона која је обећавала и на чијем почетку је Рома најавила да би могла да прекине старховладу Јувентуса се полако претвара у кошмар. Екипа која је блистала у јесењем делу сезоне, сада у 2015. години игра непрепознатљиво лоше.

Писали смо о томе да је ово најгори напад Роме у последњих 20 година, а зашто је то тако најбољи одговор лежи у учинку скупо плаћених офанзивних појачања. Рома је летос као највеће појачање у нападу довела Хуана Итурбеа који је био најскупљи играч прелазног рока у Италији јер је плаћен 24.500.000 евра. Потом су зимус као ударне игле у нападу доведени Сејду Думбија из ЦСКА за 16.000.000 евра и Виктор Ибарбо који је позајмљен од Каљарија за 2.500.000 евра. Укупно је Вучица у поменути трилинг уложила 43.000.000 евра што ће са Ибарбовом (обавезном) откупном клаузулом нарасти на 55.500.000 евра!

А, шта је Рома добила за тај новац? Мало. Врло мало…

Само један гол у првенству су постигла поменута три велика појачања. Био је то погодак Хуана Итурбеа у поразу од Јувентуса. Премало с обзиром да је Јужноамериканац одиграо 20 мечева у Серији А. Додуше, додао је и још по један гол у купу и Лиги шампиона. Зимска појачања Думбија и Ибарбо још нису успела да се упишу у листу стрелаца и њихов долазак се поклопио са Ромином кризом. Да ствари по њих буду још горе, од доласка у италијанску престоницу их прате повреде. Думбија је одиграо шест утакмица у првенству, док у Купу Италије и Лиги шампиона није играо што због повреда, што због одлуке тренера. Још гори је Ибарбо. Повредио се чим је дошао и одиграо је само пет утакмица у свим такмичењима.

Није ни чудо што се спекулише о одласку директора Сабатинија на крају сезоне, будући да су поменуте аквизиције биле искључиво његов избор. Три велика појачања на папиру, али три промашаја која су Рому скупо коштала, а могла би још скупље ако екипа Рудија Гарсије не уђе у форму у финишу сезоне и не избори Лигу шампиона.

Да иронија буде већа, Рома се у јануару одрекла Матије Дестра који је у у 16 првенствених мечева (само осам пута у првој постави) постигао пет голова.

Коментари / 0

Оставите коментар