Pa, za šta je Roma dala tolike pare?! Za JEDAN gol!

Iturbe + Ibarbo + Dumbija = 1 gol = 43.000.000 evra! Očajan učinak tri velika pojačanja Vučice u napadu. Da li je Roma pogrešila što je pustila Destra? 

Fudbal 21.04.2015 | 21:20
Pa, za šta je Roma dala tolike pare?! Za JEDAN gol!

Sezona koja je obećavala i na čijem početku je Roma najavila da bi mogla da prekine starhovladu Juventusa se polako pretvara u košmar. Ekipa koja je blistala u jesenjem delu sezone, sada u 2015. godini igra neprepoznatljivo loše.

Pisali smo o tome da je ovo najgori napad Rome u poslednjih 20 godina, a zašto je to tako najbolji odgovor leži u učinku skupo plaćenih ofanzivnih pojačanja. Roma je letos kao najveće pojačanje u napadu dovela Huana Iturbea koji je bio najskuplji igrač prelaznog roka u Italiji jer je plaćen 24.500.000 evra. Potom su zimus kao udarne igle u napadu dovedeni Sejdu Dumbija iz CSKA za 16.000.000 evra i Viktor Ibarbo koji je pozajmljen od Kaljarija za 2.500.000 evra. Ukupno je Vučica u pomenuti triling uložila 43.000.000 evra što će sa Ibarbovom (obaveznom) otkupnom klauzulom narasti na 55.500.000 evra!

A, šta je Roma dobila za taj novac? Malo. Vrlo malo…

Samo jedan gol u prvenstvu su postigla pomenuta tri velika pojačanja. Bio je to pogodak Huana Iturbea u porazu od Juventusa. Premalo s obzirom da je Južnoamerikanac odigrao 20 mečeva u Seriji A. Doduše, dodao je i još po jedan gol u kupu i Ligi šampiona. Zimska pojačanja Dumbija i Ibarbo još nisu uspela da se upišu u listu strelaca i njihov dolazak se poklopio sa Rominom krizom. Da stvari po njih budu još gore, od dolaska u italijansku prestonicu ih prate povrede. Dumbija je odigrao šest utakmica u prvenstvu, dok u Kupu Italije i Ligi šampiona nije igrao što zbog povreda, što zbog odluke trenera. Još gori je Ibarbo. Povredio se čim je došao i odigrao je samo pet utakmica u svim takmičenjima.

Nije ni čudo što se spekuliše o odlasku direktora Sabatinija na kraju sezone, budući da su pomenute akvizicije bile isključivo njegov izbor. Tri velika pojačanja na papiru, ali tri promašaja koja su Romu skupo koštala, a mogla bi još skuplje ako ekipa Rudija Garsije ne uđe u formu u finišu sezone i ne izbori Ligu šampiona.

Da ironija bude veća, Roma se u januaru odrekla Matije Destra koji je u u 16 prvenstvenih mečeva (samo osam puta u prvoj postavi) postigao pet golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar