Анћелоти о фудбалу у Италији...

Фудбалери су таоци навијача без мозга, а стадиони празни! Стручњак критички говорио критички о својој домовини, али и похвалио избор Милана.

Фудбал 21.04.2015 | 21:00
Анћелоти о фудбалу у Италији...

Карло Анчелоти се константно повезује са великим италијанским екипама, чак и са клупом националног тима Азура. Међутим, 55-годишњи тренер тврди да је он са италијанским клупским фудбалом завршио и да не планира да поново води неки клуб из своје домовине.
"Када сам одлазио из Италије није ми било лако, свашта ми је пролазило кроз главу, али се сада јако добро осећам у иностранству", рекао је Анчелоти за Газету дело Спорт, а затим дао рентгенску слику италијанског фудбала из његовог угла.
"Италијански фудбал је још увек компетитиван. Међутим, постоје ствари због којих се не бих вратио тамо. Пре свега зато што су фудбалери таоци глупих навијача. Стадиони су празни и у поређењу са другим лигама има превише насиља. Овде у Шпанији људи своје незадовољство изражавају само кроз звиждуке. Ултраси и пароле скоро да и не постоје", каже тренер Реал Мадрида.

Он је провео осам година у Милану, од 2001. до 2009. године, и сматра да је избор Филипа Инзагија био добар потез управе.
"Инзаги је део историје клуба. Милан је доста ризиковао његовим ангажманом зато што је сео на клупу без великог искуства. Али, нико не може да има искуство када је на почетку. Мислим да ће временом Милан мало по мало напредовати и да ће та сараднај дати резултате", сматра је Анчелоти.

Тренер актуелног шампиона Европе ипак не искључује могућност да седне на кормило репрезентације у даљој будућности.
"Национални тим је тренутно у добрим утакмицама. Имам идеју за будућност, али за сада уживам у свакодневном тренирању, лепо ми је да на тренинзима дам свој максимум свакога дана", закључио је Анчелоти.

Коментари / 0

Оставите коментар