Anćeloti o fudbalu u Italiji...

Fudbaleri su taoci navijača bez mozga, a stadioni prazni! Stručnjak kritički govorio kritički o svojoj domovini, ali i pohvalio izbor Milana.

Fudbal 21.04.2015 | 21:00
Anćeloti o fudbalu u Italiji...

Karlo Ančeloti se konstantno povezuje sa velikim italijanskim ekipama, čak i sa klupom nacionalnog tima Azura. Međutim, 55-godišnji trener tvrdi da je on sa italijanskim klupskim fudbalom završio i da ne planira da ponovo vodi neki klub iz svoje domovine.
"Kada sam odlazio iz Italije nije mi bilo lako, svašta mi je prolazilo kroz glavu, ali se sada jako dobro osećam u inostranstvu", rekao je Ančeloti za Gazetu delo Sport, a zatim dao rentgensku sliku italijanskog fudbala iz njegovog ugla.
"Italijanski fudbal je još uvek kompetitivan. Međutim, postoje stvari zbog kojih se ne bih vratio tamo. Pre svega zato što su fudbaleri taoci glupih navijača. Stadioni su prazni i u poređenju sa drugim ligama ima previše nasilja. Ovde u Španiji ljudi svoje nezadovoljstvo izražavaju samo kroz zvižduke. Ultrasi i parole skoro da i ne postoje", kaže trener Real Madrida.

On je proveo osam godina u Milanu, od 2001. do 2009. godine, i smatra da je izbor Filipa Inzagija bio dobar potez uprave.
"Inzagi je deo istorije kluba. Milan je dosta rizikovao njegovim angažmanom zato što je seo na klupu bez velikog iskustva. Ali, niko ne može da ima iskustvo kada je na početku. Mislim da će vremenom Milan malo po malo napredovati i da će ta saradnaj dati rezultate", smatra je Ančeloti.

Trener aktuelnog šampiona Evrope ipak ne isključuje mogućnost da sedne na kormilo reprezentacije u daljoj budućnosti.
"Nacionalni tim je trenutno u dobrim utakmicama. Imam ideju za budućnost, ali za sada uživam u svakodnevnom treniranju, lepo mi je da na treninzima dam svoj maksimum svakoga dana", zaključio je Ančeloti.

Komentari / 0

Ostavite komentar