Заборавите Месија и ЦР7! Најбоље даје Атлетико!

Роналдо и Меси су са друге планете... Најбољи међ обичним светом расту на Калдерону! Антоан Гризман, Серхио Агуеро и Дијего Коста на трећем, четвртом и петом месту на листи најефикаснијих стрелаца у четири најјаче лиге Европе.

Фудбал 21.04.2015 | 20:20
Заборавите Месија и ЦР7! Најбоље даје Атлетико!

Није почело славно, али је Антоан Гризман полако упијао енергију са трибина Висенте Калдерона и израстао у омиљеног сина клуба са реке Манзанарес. Са два гола у Коруњи стигао је до коте од 20 у првенственој сезони и осамио се на трећем месту листе најефикаснијих играча Примере, два корака испред Барселониног Нејмара. Кристијано Роналдо (39) и Лионел Меси (35) једноставно су друга димензија, али изгледа да је Атлетико још једном успео да ископа бисер који ће сијати и у сенци.

Овај пут то истина није класична деветка какве смо навикли да гледамо на Калдерону. Марио Манџукић је почео добро, али је успорио после трвења са Дијегом Симеонеом.

Међутим, овде то и није тема. Гризманов учинак наиме добија на значају тек ако изузмемо Роналда и Месија из једначине и осврнемо се по Европи у потрази за најубојитијима на Старом континенту. Ако се ограничимо само на оне највеће лиге схватићемо колико је у ствари префињен њух Атлетикових скаута када треба намирисати неутољиву глад за головима.

Наиме, поред Гризмана – понављамо, не рачунамо ваземаљце какви су Роналдо и Меси - у четири најјаче лиге Европе само је још Серхио Агуеро, нападач Манчестер Ситија, пробио границу од 20 првенствених голова. Агуеро, који је пре Ситија нишанске справе пуних пет година подешавао баш у Атлетику.

Тамо га је наследио Радамел Фалкао, који се не сналази најбоље у Манчестер јунајтеду. Када је и он отишао са Калдерона навијачи су се забринули да неће добити адекватног наследника. Само да би се онда појавио – Дијего Коста, који је сада као играч Челсија на деоби петог места на листи најбољих стрелаца у "великој четворки" европског фудбала. Раме уз раме са Александером Мајером из Ајнтрахта, који је нажалост већ завршио сезону због тешке повреде. У Серији А предњачи Карлос Тевез, али је ас Јувентуса стигао "тек" до коте 18.

Наравоученије, ако желиш гол машину купуј у Атлетику!

Коментари / 0

Оставите коментар