Zaboravite Mesija i CR7! Najbolje daje Atletiko!

Ronaldo i Mesi su sa druge planete... Najbolji međ običnim svetom rastu na Kalderonu! Antoan Grizman, Serhio Aguero i Dijego Kosta na trećem, četvrtom i petom mestu na listi najefikasnijih strelaca u četiri najjače lige Evrope.

Fudbal 21.04.2015 | 20:20
Zaboravite Mesija i CR7! Najbolje daje Atletiko!

Nije počelo slavno, ali je Antoan Grizman polako upijao energiju sa tribina Visente Kalderona i izrastao u omiljenog sina kluba sa reke Manzanares. Sa dva gola u Korunji stigao je do kote od 20 u prvenstvenoj sezoni i osamio se na trećem mestu liste najefikasnijih igrača Primere, dva koraka ispred Barseloninog Nejmara. Kristijano Ronaldo (39) i Lionel Mesi (35) jednostavno su druga dimenzija, ali izgleda da je Atletiko još jednom uspeo da iskopa biser koji će sijati i u senci.

Ovaj put to istina nije klasična devetka kakve smo navikli da gledamo na Kalderonu. Mario Mandžukić je počeo dobro, ali je usporio posle trvenja sa Dijegom Simeoneom.

Međutim, ovde to i nije tema. Grizmanov učinak naime dobija na značaju tek ako izuzmemo Ronalda i Mesija iz jednačine i osvrnemo se po Evropi u potrazi za najubojitijima na Starom kontinentu. Ako se ograničimo samo na one najveće lige shvatićemo koliko je u stvari prefinjen njuh Atletikovih skauta kada treba namirisati neutoljivu glad za golovima.

Naime, pored Grizmana – ponavljamo, ne računamo vazemaljce kakvi su Ronaldo i Mesi - u četiri najjače lige Evrope samo je još Serhio Aguero, napadač Mančester Sitija, probio granicu od 20 prvenstvenih golova. Aguero, koji je pre Sitija nišanske sprave punih pet godina podešavao baš u Atletiku.

Tamo ga je nasledio Radamel Falkao, koji se ne snalazi najbolje u Mančester junajtedu. Kada je i on otišao sa Kalderona navijači su se zabrinuli da neće dobiti adekvatnog naslednika. Samo da bi se onda pojavio – Dijego Kosta, koji je sada kao igrač Čelsija na deobi petog mesta na listi najboljih strelaca u "velikoj četvorki" evropskog fudbala. Rame uz rame sa Aleksanderom Majerom iz Ajntrahta, koji je nažalost već završio sezonu zbog teške povrede. U Seriji A prednjači Karlos Tevez, ali je as Juventusa stigao "tek" do kote 18.

Naravoučenije, ako želiš gol mašinu kupuj u Atletiku!

Komentari / 0

Ostavite komentar