Видео: Роналдо, Зидан и цо. опет на терену! Лијеп разлог за то

Замислите тим у коме је на голу, рецимо... весели Француз Фабијен Бартез. А у одбрани, на пример, опорављени од карцинома Ерик Абидал, брзоноги Италијан Ђанлука Замброта и Франк де Бур. Замислите тим у коме у везном реду уз чувеног Кристијана Карембеа и Чеха Поборског играју још и легенда Лиге шампиона Кларенс Седорф, луцидни члан "триколора" Јури Џоркаеф, па и Зинедин Зидан, а испред њих, на пример, Трезеге и чувени прави Роналдо, "зуба" коме се цео свет дивио. Замислили? Добро. А сада се удобно сместите и уживајте - јер су се баш они окупили и заиграли фудбал.

Фудбал 21.04.2015 | 17:00
Видео: Роналдо, Зидан и цо. опет на терену! Лијеп разлог за то

Додате ли њима резерве попут голмана Ван дер Сара, па једно време најбољег десног бека на свету, Бразилца Кафуа, те вештог Владимира Шмицера, португалског шпица за којим су девојке уздисале, Нуна Гомеша, а и вероватно једног од најбољих дриблера (не само) афричког фудбала, Џеј-Џеја Окочу, и добијете један мали тим снова.

На терену, наспрам њих, легенде Сент Етјена, а између свих њих - најпознатији судија свих времена, Пјерлуиђи Колина.

Сви они скупили су се да би у традиционалном, 12. по реду хуманитарном мечу у организацији Уједињених Нација, играли фудбал и тако привукли публику која је, заједно са њима, дала новац за оне који умиру од глади у земљама погођеним смртоносном еболом.

Могли бисмо да вам сада описујемо како је и кад дао који гол, да је Роналдо био троструки стрелац, да му је истом мером узвратио Борусијин, некада и Сент Етјенов, Обамејанг, али...

... рекосмо вам. Удобно се сместите и уживајте у мајсторијама мајстора који су се окупили да играју за своју душу. И, за још нешто: већ су они улепшали многа детињства, сада су само то урадили и за неке нове генерације.

Коментари / 0

Оставите коментар