Video: Ronaldo, Zidan i co. opet na terenu! Lijep razlog za to

Zamislite tim u kome je na golu, recimo... veseli Francuz Fabijen Bartez. A u odbrani, na primer, oporavljeni od karcinoma Erik Abidal, brzonogi Italijan Đanluka Zambrota i Frank de Bur. Zamislite tim u kome u veznom redu uz čuvenog Kristijana Karembea i Čeha Poborskog igraju još i legenda Lige šampiona Klarens Sedorf, lucidni član "trikolora" Juri Džorkaef, pa i Zinedin Zidan, a ispred njih, na primer, Trezege i čuveni pravi Ronaldo, "zuba" kome se ceo svet divio. Zamislili? Dobro. A sada se udobno smestite i uživajte - jer su se baš oni okupili i zaigrali fudbal.

Fudbal 21.04.2015 | 17:00
Video: Ronaldo, Zidan i co. opet na terenu! Lijep razlog za to

Dodate li njima rezerve poput golmana Van der Sara, pa jedno vreme najboljeg desnog beka na svetu, Brazilca Kafua, te veštog Vladimira Šmicera, portugalskog špica za kojim su devojke uzdisale, Nuna Gomeša, a i verovatno jednog od najboljih driblera (ne samo) afričkog fudbala, Džej-Džeja Okoču, i dobijete jedan mali tim snova.

Na terenu, naspram njih, legende Sent Etjena, a između svih njih - najpoznatiji sudija svih vremena, Pjerluiđi Kolina.

Svi oni skupili su se da bi u tradicionalnom, 12. po redu humanitarnom meču u organizaciji Ujedinjenih Nacija, igrali fudbal i tako privukli publiku koja je, zajedno sa njima, dala novac za one koji umiru od gladi u zemljama pogođenim smrtonosnom ebolom.

Mogli bismo da vam sada opisujemo kako je i kad dao koji gol, da je Ronaldo bio trostruki strelac, da mu je istom merom uzvratio Borusijin, nekada i Sent Etjenov, Obamejang, ali...

... rekosmo vam. Udobno se smestite i uživajte u majstorijama majstora koji su se okupili da igraju za svoju dušu. I, za još nešto: već su oni ulepšali mnoga detinjstva, sada su samo to uradili i za neke nove generacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar