Радник: Мемишевић жели дрес БиХ, Крстајић га хвали

Фудбалер бијељинског Радника Самир Мемишевић овог прољећа пружа одличне партије у дресу семберског премијерлигаша, чиме је на себе скренуо пажњу фудбалске јавности. "Круна фудбалске каријере био би наступ у дресу са државним грбом".

Фудбал 21.04.2015 | 19:00
Радник: Мемишевић жели дрес БиХ, Крстајић га хвали

Један од најзаслужнијих за велики помак у игри Радника овог прољећа је свакако командант одбране Бијељинаца Самир Мемишевић.

Млади, 21-годишњи дефанзивац је у посљедњих двадесет утакмица, колико је одиграо за Радник, постигао један погодак, а краси га изванредан скок чије присуство у шеснаестерцу ствара панику у противничкој одбрани.

Ипак, Мемишевићев успон у форми везан је за успјех Радника, који у претходних шест кола не зна за пораз, те је на добором путу да задржи премијелигашки статус.

"За већину ствари и моју форму заслужни су мој отац Мидхат и тренер Славко Петровић који је од свог доласка направио ред, рад и дисциплину која је недостајала Раднику у претходнон периоду. И управа је сад на врхунском нивоу, на чијем челу је Малден Крстајић, који нас у свему нас прати и подржава, без чије подршке не би било успјеха", каже некадашњи фудбалер Славена из Живиница, тузланске Слободе, Телеоптика из Земуна и Бежаније.

У Раднику је породична атмосфера.

"Припреме смо добро одрадили, а то нам се вратило кроз лигашко такмичење гдје смо у посљедњих шет кола без пораза. У наредном колу долази нам Звијезда Градчац гдје би побједом деведесет одсто ријешили опстанак. Атмосфера у екипи је одлична, играчи се међусобно поштују, што је најважније, као и подршка Управе и тренера која је беспријекорна", рекао је Мемишеић.

Фудбалер који је очарао стручни штаб и навијаче Радника је голобради, али стасити штопер, који завређује пажњу репреентативног позива.

"Круна фудбалске каријере био би наступ у дресу са државним грбом. Наравно да бих позив селектора Мехмеда Баждаревића испунио моје снове да заиграм за репрезентацију. Ипак, све је на селектору. Да пропрати моје игре и одлучи о мом евентуалном нагажману. Била би то велика част за мене", поручио је на крају.

Директор Радника Младен Крстајић у клуб је дошао у веома незгодном тренутку. Ипак, како сада ствари стоје, Бијељина ће његовом заслугом и наредне сезоне имати бар једног премијерлигаша.

"Одговорно тврдим да је Самир Мемишевић најбољи штопер Премијер лиге БиХ, уз дужно поштовање свих одбрамбених играча. Израста у фудбалску класу што га чини различитим од других, јер у себи има побједнички менталитет, прави је професионалац, што се може видјети на терену и ван њега", истакао је некадашњи фудбалер београдског Партизана и додао:

"Права будућност за босанско-херцеговачки фудбал. Ако настави да игра на овом нивоу, то би био добар повод да селектор државног тима Мехмед Баждаревић обрати пажњу на Мемишевића, чији би ангажман у бх. репрезентацији на дуге стазе ријешио питање штопера", тврди Крстајић.

Радник након 22 одиграна кола држи 11. позицију са 22 бода, пет више од екипа које су у зони испадања.

Коментари / 0

Оставите коментар