Radnik: Memišević želi dres BiH, Krstajić ga hvali

Fudbaler bijeljinskog Radnika Samir Memišević ovog proljeća pruža odlične partije u dresu semberskog premijerligaša, čime je na sebe skrenuo pažnju fudbalske javnosti. "Kruna fudbalske karijere bio bi nastup u dresu sa državnim grbom".

Fudbal 21.04.2015 | 19:00
Radnik: Memišević želi dres BiH, Krstajić ga hvali

Jedan od najzaslužnijih za veliki pomak u igri Radnika ovog proljeća je svakako komandant odbrane Bijeljinaca Samir Memišević.

Mladi, 21-godišnji defanzivac je u posljednjih dvadeset utakmica, koliko je odigrao za Radnik, postigao jedan pogodak, a krasi ga izvanredan skok čije prisustvo u šesnaestercu stvara paniku u protivničkoj odbrani.

Ipak, Memiševićev uspon u formi vezan je za uspjeh Radnika, koji u prethodnih šest kola ne zna za poraz, te je na doborom putu da zadrži premijeligaški status.

"Za većinu stvari i moju formu zaslužni su moj otac Midhat i trener Slavko Petrović koji je od svog dolaska napravio red, rad i disciplinu koja je nedostajala Radniku u prethodnon periodu. I uprava je sad na vrhunskom nivou, na čijem čelu je Malden Krstajić, koji nas u svemu nas prati i podržava, bez čije podrške ne bi bilo uspjeha", kaže nekadašnji fudbaler Slavena iz Živinica, tuzlanske Slobode, Teleoptika iz Zemuna i Bežanije.

U Radniku je porodična atmosfera.

"Pripreme smo dobro odradili, a to nam se vratilo kroz ligaško takmičenje gdje smo u posljednjih šet kola bez poraza. U narednom kolu dolazi nam Zvijezda Gradčac gdje bi pobjedom devedeset odsto riješili opstanak. Atmosfera u ekipi je odlična, igrači se međusobno poštuju, što je najvažnije, kao i podrška Uprave i trenera koja je besprijekorna", rekao je Memišeić.

Fudbaler koji je očarao stručni štab i navijače Radnika je golobradi, ali stasiti štoper, koji zavređuje pažnju repreentativnog poziva.

"Kruna fudbalske karijere bio bi nastup u dresu sa državnim grbom. Naravno da bih poziv selektora Mehmeda Baždarevića ispunio moje snove da zaigram za reprezentaciju. Ipak, sve je na selektoru. Da proprati moje igre i odluči o mom eventualnom nagažmanu. Bila bi to velika čast za mene", poručio je na kraju.

Direktor Radnika Mladen Krstajić u klub je došao u veoma nezgodnom trenutku. Ipak, kako sada stvari stoje, Bijeljina će njegovom zaslugom i naredne sezone imati bar jednog premijerligaša.

"Odgovorno tvrdim da je Samir Memišević najbolji štoper Premijer lige BiH, uz dužno poštovanje svih odbrambenih igrača. Izrasta u fudbalsku klasu što ga čini različitim od drugih, jer u sebi ima pobjednički mentalitet, pravi je profesionalac, što se može vidjeti na terenu i van njega", istakao je nekadašnji fudbaler beogradskog Partizana i dodao:

"Prava budućnost za bosansko-hercegovački fudbal. Ako nastavi da igra na ovom nivou, to bi bio dobar povod da selektor državnog tima Mehmed Baždarević obrati pažnju na Memiševića, čiji bi angažman u bh. reprezentaciji na duge staze riješio pitanje štopera", tvrdi Krstajić.

Radnik nakon 22 odigrana kola drži 11. poziciju sa 22 boda, pet više od ekipa koje su u zoni ispadanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar