Мамић: Шукер и ја смо спавали заједно!

Најутицајнији човек хрватског фудбала Здравко Мамић напао хрватску владу и премијера, јер "не воле фудбал", сматра "срамотом" то што се за културу одваја седам пута више новца него за спорт, а имао је још вербалних акробација...

Фудбал 21.04.2015 | 14:00
Мамић: Шукер и ја смо спавали заједно!

Када Здравко Мамић прича или даје изјаве за јавност цела хрватска фудбалска јавност то "гута".

Контроверзни (мало је рећи!) газда загребачког Динама и без сумње најутицајнија личност у хрватском фудбалу искористио је данашњу седницу Скупштине Хрватског фудбалског савеза да испали разне поруке, попут: премијер и Влада Хрватске су непријатељи хрватског фудбала, да је Хрватска утицајна и пожељна у европском фудбалу јер је Давор Шукер изабран у Уефину владу, а на крају седнице је потерао челнике Савеза да се похвале како су прошлу годину завршилу у плусу од око 320 милиона динара.

Говорећи о односу хрватских власти и фудбалских органа, Мамић је оптужио премијера Зорана Милановића и његов кабинет да су "непријатељи хрватског фудбала" и да је "срамота да култура добија из буџета седам пута више новца од спорта".

"Ми више нећемо да ћутимо. Нисам члан ниједне странке, али се зна којој породици ја припадам, породици ХДЗ-а. Али, и против те породице ћу да се борим за хрватски спорт. Доста ми је влада и политичара које нас само брукају и причају, ми желимо њихова конкретна дела. Желимо стадионе, инфраструктуру и новац. Откада је хрватске државе, култура добија седам пута више новаца од спорта. Ма, како је то могуће? То је срамота!", преносе хрватски медији.

Мамић је позвао на заједничку акцију свих спортиста, уз опаску да "хрватска влада продаје м*** за бубреге".

"Наша власт је само завадила север и југ. Ма, који су то они закон донели о спорту, који конкретни потез повукли? Треба да их буде срамота! Замислите да Ангела Меркел каже како је не занима Бундеслига или да Владимир Путин каже како га не занима руски хокеј него само амерички НХЛ. Па, они тако нешто не би себи дозволити јер нису луди. А нама Милановић поручује како га не занима хрватски фудбал!".

Хвалећи се позицијом хрватског фудбала у УЕФА кроз призму избора Давора Шукера у Извршни комитета Европске куће фудбала, Мамић је рекао и ово:

"Круна рада Хрватског фудбалског савеза било је уврштавање Давора Шукера у Извршни одбор УЕФА, што значи да су га у својим редовима хтели најјачи фудбалски људи Европе. Али, код нас, у његовој земљи постоји толико љубоморних особа које су то желеле да омаловаже".

"Шукер и ја смо пријатељи од 1990. године, а на почетку рата, док није отишао у Севиљу, живели смо заједно и спавали у истом кревету".

На крају је позвао да се јавно саопшти да је Хрватски фудбалски савез прошлу годину завршио у плусу од 320 милиона динара. Али, прошле године Хрватска је била на Мундијалу у Бразилу.

Коментари / 0

Оставите коментар