Mamić: Šuker i ja smo spavali zajedno!

Najuticajniji čovek hrvatskog fudbala Zdravko Mamić napao hrvatsku vladu i premijera, jer "ne vole fudbal", smatra "sramotom" to što se za kulturu odvaja sedam puta više novca nego za sport, a imao je još verbalnih akrobacija...

Fudbal 21.04.2015 | 14:00
Mamić: Šuker i ja smo spavali zajedno!

Kada Zdravko Mamić priča ili daje izjave za javnost cela hrvatska fudbalska javnost to "guta".

Kontroverzni (malo je reći!) gazda zagrebačkog Dinama i bez sumnje najuticajnija ličnost u hrvatskom fudbalu iskoristio je današnju sednicu Skupštine Hrvatskog fudbalskog saveza da ispali razne poruke, poput: premijer i Vlada Hrvatske su neprijatelji hrvatskog fudbala, da je Hrvatska uticajna i poželjna u evropskom fudbalu jer je Davor Šuker izabran u Uefinu vladu, a na kraju sednice je poterao čelnike Saveza da se pohvale kako su prošlu godinu završilu u plusu od oko 320 miliona dinara.

Govoreći o odnosu hrvatskih vlasti i fudbalskih organa, Mamić je optužio premijera Zorana Milanovića i njegov kabinet da su "neprijatelji hrvatskog fudbala" i da je "sramota da kultura dobija iz budžeta sedam puta više novca od sporta".

"Mi više nećemo da ćutimo. Nisam član nijedne stranke, ali se zna kojoj porodici ja pripadam, porodici HDZ-a. Ali, i protiv te porodice ću da se borim za hrvatski sport. Dosta mi je vlada i političara koje nas samo brukaju i pričaju, mi želimo njihova konkretna dela. Želimo stadione, infrastrukturu i novac. Otkada je hrvatske države, kultura dobija sedam puta više novaca od sporta. Ma, kako je to moguće? To je sramota!", prenose hrvatski mediji.

Mamić je pozvao na zajedničku akciju svih sportista, uz opasku da "hrvatska vlada prodaje m*** za bubrege".

"Naša vlast je samo zavadila sever i jug. Ma, koji su to oni zakon doneli o sportu, koji konkretni potez povukli? Treba da ih bude sramota! Zamislite da Angela Merkel kaže kako je ne zanima Bundesliga ili da Vladimir Putin kaže kako ga ne zanima ruski hokej nego samo američki NHL. Pa, oni tako nešto ne bi sebi dozvoliti jer nisu ludi. A nama Milanović poručuje kako ga ne zanima hrvatski fudbal!".

Hvaleći se pozicijom hrvatskog fudbala u UEFA kroz prizmu izbora Davora Šukera u Izvršni komiteta Evropske kuće fudbala, Mamić je rekao i ovo:

"Kruna rada Hrvatskog fudbalskog saveza bilo je uvrštavanje Davora Šukera u Izvršni odbor UEFA, što znači da su ga u svojim redovima hteli najjači fudbalski ljudi Evrope. Ali, kod nas, u njegovoj zemlji postoji toliko ljubomornih osoba koje su to želele da omalovaže".

"Šuker i ja smo prijatelji od 1990. godine, a na početku rata, dok nije otišao u Sevilju, živeli smo zajedno i spavali u istom krevetu".

Na kraju je pozvao da se javno saopšti da je Hrvatski fudbalski savez prošlu godinu završio u plusu od 320 miliona dinara. Ali, prošle godine Hrvatska je bila na Mundijalu u Brazilu.

Komentari / 0

Ostavite komentar