ЕУ покреће тужбу против Гаспрома

Антимонополско регулаторно тело Европске уније ће у среду (22. априла) формално подићи тужбу против руске гасне компаније Гаспром, изјавио је један неименовани извор упознат са ситуацијом, а преноси "Волстрит џорнал".

Свијет 20.04.2015 | 22:19
ЕУ покреће тужбу против Гаспрома

Тај неименовани извор тврди да ће тужба против Гаспрома бити на дневном реду састанка Европске комисије у среду и да се не очекује никакво противљење.

И званичници Европске комисије и представници Гаспрома одбили су да коментаришу овакве спекулације, док извор близак Гаспрому тврди да је та компанија одувек желела постизање споразумног решења, тако да покретање тужбе неће наићи на добродошлицу.

Европска комисија је још у септембру 2012. године покренула формалну истрагу поводом пословних пракси Гаспрома у земљама источне и јужне Европе, због сумњи да је та компанија злоупотребила доминантну позицију на тржишту снабдевања гасом тих земаља, подсећа амерички лист.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СССС

21.04.2015 13:38

КО ДРУГИ НЕГО АМЕРИ ПОСЛАЛИ ЕВРОПСКЕ КОЊУШАРЕ ДА БРЉАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

22.04.2015 09:56

Што мислите зашто је Србија гас направила двије милијарде еура губитка а не двије милијарде добити. Кинези плацају хиљаду кубних метара гаса 150 долара у Америци то исто кошта 100 долара, па како се назива кад Србија плати 500 долара а нема друге изворе гаса .Никако другације него кориштење монополског полозаја Гаспрома и коруптивно дјеловање домацих политицара који су то дозволили.

ОДГОВОРИТЕ