EU pokreće tužbu protiv Gasproma

Antimonopolsko regulatorno telo Evropske unije će u sredu (22. aprila) formalno podići tužbu protiv ruske gasne kompanije Gasprom, izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa situacijom, a prenosi "Volstrit džornal".

Svijet 20.04.2015 | 22:19
EU pokreće tužbu protiv Gasproma

Taj neimenovani izvor tvrdi da će tužba protiv Gasproma biti na dnevnom redu sastanka Evropske komisije u sredu i da se ne očekuje nikakvo protivljenje.

I zvaničnici Evropske komisije i predstavnici Gasproma odbili su da komentarišu ovakve spekulacije, dok izvor blizak Gaspromu tvrdi da je ta kompanija oduvek želela postizanje sporazumnog rešenja, tako da pokretanje tužbe neće naići na dobrodošlicu.

Evropska komisija je još u septembru 2012. godine pokrenula formalnu istragu povodom poslovnih praksi Gasproma u zemljama istočne i južne Evrope, zbog sumnji da je ta kompanija zloupotrebila dominantnu poziciju na tržištu snabdevanja gasom tih zemalja, podseća američki list.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SSSS

21.04.2015 13:38

KO DRUGI NEGO AMERI POSLALI EVROPSKE KONJUŠARE DA BRLJAJU.

ODGOVORITE
Name

Osvit

22.04.2015 09:56

Što mislite zašto je Srbija gas napravila dvije milijarde eura gubitka a ne dvije milijarde dobiti. Kinezi placaju hiljadu kubnih metara gasa 150 dolara u Americi to isto košta 100 dolara, pa kako se naziva kad Srbija plati 500 dolara a nema druge izvore gasa .Nikako drugacije nego korištenje monopolskog polozaja Gasproma i koruptivno djelovanje domacih politicara koji su to dozvolili.

ODGOVORITE