Жељезничари данас пролонгирали штрајк!

Иако су протеклих дана најављивали могућност ступања у штрајк, синдикати Жељезница Републике Српске одустали су од овог начина борбе за своја права. Барем за сада.

Република Српска 20.04.2015 | 22:37
Жељезничари данас пролонгирали штрајк!

Представници радника запослених у ЖРС најављивали су штрајк поводом пресуде Врховног суда да им се исплати 20 милиона КМ на име неисплаћених топлих оброка и регреса.

На ову пресуду нико није одреаговао као ни на њихове дописе упућене Влади Српске која је власник Жељезница, предузећа које је протеклих година постало један од највећих губиташа у земљи.

Од јутрос ово предузеће нема директора тако да ни синдикалци не би имали с ким преговарати што је и разлог одустајања од штрајка.

Радници све више сумњању да се жељезницама намјерно умањује вриједност како би се предузеће гурнуло у стечај.

Губитак од преко 200 милиона марака кажу да је довољан да се прогласи стечај јер постоје тврдње да тај износи прелази вриједност имовине ЖРС.

Оно што остаје као чињеница је да Жељезнице у овом тренутку немају директора, а сасвим сигурно ни у скорије вријеме неће имати 20 милиона КМ које дугују радницима.

Сва изгледа као почетак приче о још једном посрнулом привредном гиганту у Републици Српској.

(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Оцо

20.04.2015 17:10

Ма какав страјк, све су то фукаре и поткупљени синдикалци које Баја купи за један посао зени или дјеци, ил их поткупи за 2000КМ. Тонемо незаустављиво са Бајом на целу. Навуцени и упропастени до краја, а ова снсд клика це да побјегне у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

20.04.2015 17:13

Како их није стид да, страјкују, 1500 их виска, имају плате, доприносе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

20.04.2015 18:03

ГОСПОДО ИЗ ЗЕЉЕЗНИЦА РС - ОБАВЈЕСТАВАМ ВАС ДА ЈЕ ДРУГ ТИТО УМРО И НЕЦЕ СЕ ВРАТИТИ... КАКВИ РЕГРЕСИ И ТОПЛИ ОБРОЦИ. БУДИТЕ СРЕТНИ ДА ИМАТЕ ПЛАТУ И СОЦИЈАЛНО... А СВЕ СТО СТЕ ЗАРАДИЛИ РАДОМ ПОДЈЕЛИТЕ. ПРВО ВИ ВИДИТЕ ИМА ЛИ КРИМИНАЛА У ВАСОЈ КУЦИ... А ЗА ТОПЛИ ОБРОК ИМАТЕ ЗЕМЉЕ НА СЕЛУ ЕВО ПОЦЕЛО ЈЕ ПА НЕСТО ПОСАДИТЕ-ПОСИЈТЕ... ЈА САМ ПРИВАТНИК РАДИМ 12 САТИ... И ВРИЈДЈА МЕ КАДА РЕГРЕС ТРАЗИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један од многих

20.04.2015 19:35

Ти децко приватниче, ја јагњетину окусио нисам годинама, док твоја гузица узива у сластима и вјероватно неком аудију А8, тако да немој ми тих приватника који утаје милијарде КМ пореза и стете и привреди и дрзави. А да се вратим на тему, сви ви серете да зељезница не ради ниста, ето зељезница сигурно 100 мил годисње заради (несто добије од владе) и сигурно када би се домацински радило са новцем било би и за регреса, то ми на зељезницама знамо и зато смо БЕЗОБРАЗНИ и тразимо оно сто главесине од министарства до директора којекаквих покупе од дневница и плата по 1500 2000 км па надаље, па погледајте само јавне набавке хттп://www.цин.ба/јавненабавке/предузеце.пхп?паге=4&ид=11 знаци има се за гориве за дишиног аудија и да се купује по 15 кола нових да се ремонтују пруге и уградјују неки ЛЦД-ови и нека модерна технологија (смеце са запада) и све то да би се наравно кроз пројекте на "легалан" кроз папире нацин мазнула лова.... ЗАПИТАЈТЕ СЕ КО ПЛАЦА ПОСТЕ СРПСКЕ И ДА ЛИ ОНИ МОГУ ПИСМИМА ИСПЛАТИТИ ДУПЛО ВЕЦЕ ПЛАТЕ НЕГО НА ЗРС (ПРОСЈЕЦНОГ РАДНИКА,НЕ ОВИХ ГУЗОЊА) и запитајте се засто је сваки други вагон на зрс иде постама, а запитајте се засто има 10 000 полицајаца и ста они раде кад обицни полицајац са 4тим степеном средње сколе изадје са 900 км плате а исти радник на зрс са 520км плате (у то је укљуцен и тај фамозни топли оброк)

Name

Жеље'жар бијах

21.04.2015 15:50

Ти приватниче, Трта Мрта, први кршиш закон што подржаваш приватнике који не поштују уговор о раду. Засигурно је да ниси радио на ЈЖ-у, у којем је било сијасет трошкова због возова за превоз путника који ни у једној земљи не могу донети профит. За разлику од теретног, који је готово једини остао на ЖРС и који добре новце зарађује, и да ЖРС има модерне са развијеном идејом за напредак и просперитет менаџере, ту би било новаца за расипање. И сад би их било доста да нема таквих какве ти подржаваш. Такви су за Титом, Југославију и сва радничка права и демократију у смрт отерали.

Name

поглед са стране

20.04.2015 19:44

За све се захвалите бившем министру Недељку Чубриловићу, Милораду додику и осталим из секте и остатка режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

21.04.2015 05:29

А сто не би тразили регрес,топли оброк ...па кад политицари имају по 5,6 хиљада марака плате плус топли оброк,плус регрес плус бјели хљеб,плус руцак у ресторану бих ил рс скупстине ресторана од 2км...сто зељезницари не би тразили регрес ил било ста...само немају они м..а за то...

ОДГОВОРИТЕ