Željezničari danas prolongirali štrajk!

Iako su proteklih dana najavljivali mogućnost stupanja u štrajk, sindikati Željeznica Republike Srpske odustali su od ovog načina borbe za svoja prava. Barem za sada.

Republika Srpska 20.04.2015 | 22:37
Željezničari danas prolongirali štrajk!

Predstavnici radnika zaposlenih u ŽRS najavljivali su štrajk povodom presude Vrhovnog suda da im se isplati 20 miliona KM na ime neisplaćenih toplih obroka i regresa.

Na ovu presudu niko nije odreagovao kao ni na njihove dopise upućene Vladi Srpske koja je vlasnik Željeznica, preduzeća koje je proteklih godina postalo jedan od najvećih gubitaša u zemlji.

Od jutros ovo preduzeće nema direktora tako da ni sindikalci ne bi imali s kim pregovarati što je i razlog odustajanja od štrajka.

Radnici sve više sumnjanju da se željeznicama namjerno umanjuje vrijednost kako bi se preduzeće gurnulo u stečaj.

Gubitak od preko 200 miliona maraka kažu da je dovoljan da se proglasi stečaj jer postoje tvrdnje da taj iznosi prelazi vrijednost imovine ŽRS.

Ono što ostaje kao činjenica je da Željeznice u ovom trenutku nemaju direktora, a sasvim sigurno ni u skorije vrijeme neće imati 20 miliona KM koje duguju radnicima.

Sva izgleda kao početak priče o još jednom posrnulom privrednom gigantu u Republici Srpskoj.

(BN TV)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Oco

20.04.2015 17:10

Ma kakav strajk, sve su to fukare i potkupljeni sindikalci koje Baja kupi za jedan posao zeni ili djeci, il ih potkupi za 2000KM. Tonemo nezaustavljivo sa Bajom na celu. Navuceni i upropasteni do kraja, a ova snsd klika ce da pobjegne u Srbiju.

ODGOVORITE
Name

marko

20.04.2015 17:13

Kako ih nije stid da, strajkuju, 1500 ih viska, imaju plate, doprinose!?

ODGOVORITE
Name

TRTE MRTE

20.04.2015 18:03

GOSPODO IZ ZELJEZNICA RS - OBAVJESTAVAM VAS DA JE DRUG TITO UMRO I NECE SE VRATITI... KAKVI REGRESI I TOPLI OBROCI. BUDITE SRETNI DA IMATE PLATU I SOCIJALNO... A SVE STO STE ZARADILI RADOM PODJELITE. PRVO VI VIDITE IMA LI KRIMINALA U VASOJ KUCI... A ZA TOPLI OBROK IMATE ZEMLJE NA SELU EVO POCELO JE PA NESTO POSADITE-POSIJTE... JA SAM PRIVATNIK RADIM 12 SATI... I VRIJDJA ME KADA REGRES TRAZITE.

ODGOVORITE
Name

Jedan od mnogih

20.04.2015 19:35

Ti decko privatniče, ja jagnjetinu okusio nisam godinama, dok tvoja guzica uziva u slastima i vjerovatno nekom audiju A8, tako da nemoj mi tih privatnika koji utaje milijarde KM poreza i stete i privredi i drzavi. A da se vratim na temu, svi vi serete da zeljeznica ne radi nista, eto zeljeznica sigurno 100 mil godisnje zaradi (nesto dobije od vlade) i sigurno kada bi se domacinski radilo sa novcem bilo bi i za regresa, to mi na zeljeznicama znamo i zato smo BEZOBRAZNI i trazimo ono sto glavesine od ministarstva do direktora kojekakvih pokupe od dnevnica i plata po 1500 2000 km pa nadalje, pa pogledajte samo javne nabavke http://www.cin.ba/javnenabavke/preduzece.php?page=4&id=11 znaci ima se za gorive za dišinog audija i da se kupuje po 15 kola novih da se remontuju pruge i ugradjuju neki LCD-ovi i neka moderna tehnologija (smece sa zapada) i sve to da bi se naravno kroz projekte na "legalan" kroz papire nacin maznula lova.... ZAPITAJTE SE KO PLACA POSTE SRPSKE I DA LI ONI MOGU PISMIMA ISPLATITI DUPLO VECE PLATE NEGO NA ZRS (PROSJECNOG RADNIKA,NE OVIH GUZONJA) i zapitajte se zasto je svaki drugi vagon na zrs ide postama, a zapitajte se zasto ima 10 000 policajaca i sta oni rade kad obicni policajac sa 4tim stepenom srednje skole izadje sa 900 km plate a isti radnik na zrs sa 520km plate (u to je ukljucen i taj famozni topli obrok)

Name

Želje'žar bijah

21.04.2015 15:50

Ti privatniče, Trta Mrta, prvi kršiš zakon što podržavaš privatnike koji ne poštuju ugovor o radu. Zasigurno je da nisi radio na JŽ-u, u kojem je bilo sijaset troškova zbog vozova za prevoz putnika koji ni u jednoj zemlji ne mogu doneti profit. Za razliku od teretnog, koji je gotovo jedini ostao na ŽRS i koji dobre novce zarađuje, i da ŽRS ima moderne sa razvijenom idejom za napredak i prosperitet menadžere, tu bi bilo novaca za rasipanje. I sad bi ih bilo dosta da nema takvih kakve ti podržavaš. Takvi su za Titom, Jugoslaviju i sva radnička prava i demokratiju u smrt oterali.

Name

pogled sa strane

20.04.2015 19:44

Za sve se zahvalite bivšem ministru Nedeljku Čubriloviću, Miloradu dodiku i ostalim iz sekte i ostatka režima.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

21.04.2015 05:29

A sto ne bi trazili regres,topli obrok ...pa kad politicari imaju po 5,6 hiljada maraka plate plus topli obrok,plus regres plus bjeli hljeb,plus rucak u restoranu bih il rs skupstine restorana od 2km...sto zeljeznicari ne bi trazili regres il bilo sta...samo nemaju oni m..a za to...

ODGOVORITE