Србац:Млади СДС-а против "локалних папака"

Млади Српске демократске странке у Српцу огорчени на лидера странке Ранка Недића, због његове подршке новој скупштинској већини и непоштовања закључака органа ове странке везано за сазивање спорне сједнице Скупштине општине од 9. априла, па се од централе странке тражи да преиспита одговорност због његове самовоље и у најгорем случају распусти Општински одбор и именује повјереник.

Република Српска 20.04.2015 | 22:35
Србац:Млади СДС-а против "локалних папака"

Недићу се замјера што је заједно са страначким колегом и начелником Одјељења за привреду Душаном Симићем и још два од четири одборника СДС-а, ме]у којима и његова супруга Бранка Недић – Видовић, како се каже у блогу Младих СДС-а, присуствовао спорној сједници Скупштине општине на којој је покренут опозив начелника Драге Ћирића, смијењен предсједник и потпредсјеник скупштине Зоран Д
Ђукић (СП) и Драган Лепир (СДС) и секретар Драгица Вранић, стављајући тиме лични интерес испред страначког, јер је на тај начин избјегао смену са функције замјеника начелника општине.

„СДС је заузео став да као коалициони партнер владајућих странака више неће давати подршку начелнику општине, Драги Ћирићу, али и то да неће покретати инициијативу за његов опозив, а ако то учини нека друга политичка странка, став о тој иницијативи заузеће искључиво органи странке, што није учињено“, каже предсједник Клуба одборника СДС-а Милијана Антонић, која као и још један одборник ове странке није присуствовала последњој сједници општинског парламента, поштујући одлуку и потписе 12 одборника досадашње владајуће коалиције да због кршења пословника о раду Скупштине неће присуствовати незаконитом доношењу скупштинских одлука.

Договорено је да уколико нова скупштинска већина (13) не прихвати одлагање сједнице због кршења пословника о раду, дванаест одборника колективно напусти сједницу, што је овјерено и потписима – каже се у саопштењу за јавност Младих србачког СДС-а.

И без два одборника СДС-а, коалиција СНСД-ДНС имала је скупштинску већину за преузимање власти, што недвосмислено говори да је по сриједи лични а не општи интерес, тврде млади СДС-а.

Ранку Недићу је само неколико дана прије одржавања „спорне“ сједнице србачког парламента Општински одбор СДС-а поново дао повјерење да води ову странку.

"Више пута сам истицао да се не слажем са политиком коју води начелник Драго Ћирић, јер је очигледно напусти програм са којим је уз нашу подршку добио повјерење градјана оопштине Србац. На економском плану није урадио довољно за опоравак и развој општине, повећању запослености, отварању нових погона, побољшању социјлног стања", каже Ранко Недић, замјеник начелника општине, и додаје да је зато изгубио његову и подршку СДС-а.

Тврди да се није приклонио СНСД-у већ интересу грађана!

Иако је од стварања нове скупштинске већине у Српцу прошло осамнаест дана, у општинским фотељама су и даље људи из старе власти.

Предсједник скупштине Зоран Ђукић каже да је општински печат код њега и да га не може предати нелегално изабраној власти.

"Све сам учинио да се сједница пролонгира и одржи усклади са пословником, доставе материјали и проведе у законским оквирима, демократски, али ништа није вриједило", каже Ђукић.

Он додаје да нема скупштинску већину да сазове нову скупштину, а из супротног табора, након неуспјеле примопредаје, интервенцију су затражили од ресорног министарства.

аутор: Саво Кесер

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

ВРС

20.04.2015 15:08

БРАВО ЗОКА! НЕДАЈ ПРОФИТЕРИМА ПЕЦАТА! ТИ СИ СТВАРАО И ГИНУО ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ А НЕ ОНИ. СВИ ЦАСНИ И ПОСТЕНИ СРПЦАНИ И ХЕРОЈИ ОТАДЗБИНЕ СУ УЗ ТЕБЕ, А ДЕЗЕРЕРИМА И ПРОФИТЕРИМА МЈЕСТО ЈЕ У ТУЊИЦАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

21.04.2015 06:35

Али се зато продао дезертетима и комунистима. Није отишао у најкорумпиранијих странку због поштења него због функције.

Name

соколац

20.04.2015 16:09

Подршка пријатељима.Омладина је будућност СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Права истина

20.04.2015 18:55

Ово је права истина: 1. Омладина СДС Србац није против предсједника ОО СДС Србац Ранка Недића, већ само један мањи дио оличен у слици у тексту, када би се сликала омладина која подржава Ранка Недића требала би пуно већа застава да би могли сви стати у кадар. 2. Ранко Недић је стао на чело ОО СДС Србац кад је било најтеже и успјео консолидовати стање у странци и расуло које је тада владало и вратити СДС на мјесто које заслужује у политичком животу општине Србац. 3. Они који воде кампању против Ранка Недића воде уствари једну прљаву игру коју су водили и током кампање за унутарстраначке изборе који су одржани скоро и гдје је Ранко Недић поново освојио већинску подршку од стране скупштине СДС Србац што је разљутило његове страначке противнике који су у дебелој мањини и сада покушавају на све могуће начине да напакосте господину Ранку Недићу. 4. Ако се ико води личним интересима онда су то људи који раде против господина Ранка Недића што ће вријеме и показати. Уосталом били су избори имали су свог кандидата није прошао и ћаво здраво :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Издаја

21.04.2015 07:17

Додје ли тај Лепир несто оном сто ради у правосудју ? Полтрони србацки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мијат

21.04.2015 10:53

Поздрав МСДС Србац од пријатеља из Градишке. Знамо за вашу ситуацију и ми имамо исту само што код вас главни у странци прави раздор. Врх странке је неупућен и треба да реагује

ОДГОВОРИТЕ
Name

МСДС

21.04.2015 21:49

Поздрав и вама млади СДС Србац подрзавају предсједника ОО СДС Србац Ранка Недица сем неколицине коју је подјарио бивси замјеник предсједника ОО СДС Србац али то је мањина, вецина је на страни предсједника Ранка Недица.

Name

СДС

21.04.2015 12:40

Расуло у СДС Градишка, Србац, је резултат врха странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепир спас

21.04.2015 15:10

Тај Лепир нема везе са оним у правосудју. Овај др Лепир је једини који мозе извуци СДС у Српцу из зивог блата у које су га "гурнули" Дусан Симиц и Ранко Недиц. Има велики углед у народу, постен је и цастан. Симица це на следецем скупстинском засједању предлозити ДНС за нацелника одјељења за пољопривреду. Проблем је сто републицки СДС и Босиц не реагују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Разбој бб

07.09.2016 22:38

И ЈА КАЖЕМ СВАКА ЧАСТ ДР ДРАГАНУ ЛЕПИРУ.

Name

србац

21.04.2015 15:18

Ранко Недиц је цовјек који је изгубљен у политици. Издао је оног ко му је политицки родитељ(Боска Стојковица). Није свако за политике, а врх СДСа мора ово да ријеси и то сто прије док није све изгубљено. Молим некога ко ово цита, а ко има везе са предсједником Босицем да му ово саопсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лупетај

21.04.2015 21:55

Какав политицки родитељ ста лупетас да није Ранка Недица ти и твоји бисте унистили СДС у Српцу и приватизовали странку и девастирали ју у сваком погледу.

Name

зоро осветник

21.04.2015 17:14

Ранко Недиц и Дуле Симиц вец годину дана опструису власт и раде против нацелника Драге Цирица све са циљем да се нацелник опозове и да додје до нови избора где би кандидат СДС био Ранко Недиц. Народ, а и омладина СДС мора да зна да је ово искљуциво борба за лицне интересе и за фотеље. Прозвати нацелника Драгу Цирица да није ниста урадио је циста глупост, покусацу да наведем пар ствари које су урадјене највисе захваљујуци насем нацелнику - доводјење фабрике воде у Срдјевице, пластеници су стартовали са радом, Девиц Текстил је запослио 12о радника, Дрвопродеx у Пребљезима запосљава 80 радника, реновирана основна скола у Србцу, основна скола у Разбоју, реновиран Дом Младих и радио станица у Србцу, изградња центра за дјецу са посебним потребама, изградња насипа у Дворинама у дузини 5000 метара,изградња 7 мостова на подруцју Србца,цисцење корита Повелица, реновирање дома и Кукуљама, Цукалима, Селу Србцу, треба посебно истаци помоц поплављенима у вредности преко 400000 марака донација, састављање асвалта у Трњацанима, цисцење корита Макве; постицај у пољопривреди преко 20000 садница поделито бесплатно за развој воцарства итд. Посебно треба истаци пројекте на којима се ради доводјене фабрике пластике у црнају која треба да запосли око 150 радника пројекат спаљаонице медицинског отпада, фабрика прераде воца и поврца у индустријској зони у Црнаји, пројекат израде фискултурне сале ватрогасног дома у Кобасу, Накрају да напоменем да је уз све ово врацено преко 2000000 марака кредита које је задузио СНСД. Па сад ја питам градјане Србца, а и господина Ранка Недица зар је ово мало. Посебно зелим да скренем градјанима пазњу да ово све сто је урадјено није радјено пред изборе да се добију гласови као сто је био обицај претходни година, такодје замољавам господина Ранка Недица да се обрати првествено градјанима а затим и цлановима СДС ста је то он урадио за овај период откад је он замјеник нацелника. Драги моји градјани напокон смо добили нацелника који је првествено нацелник свију градјанаи који ради у интересу градјана и то је највеци разлог засто поједине партије, а и појединци хоце смјену насег нацелника. ЗАТО ПОЗИВАМ СВЕ ГРАДЈАНЕ СРБЦА КОЈИ ВОЛЕ СВОЈ ГРАД И КОЈИ ЗЕЛЕ ДОБРО СВОЈОЈ ДЈЕЦИ ДА ДАЈУ МАКСИМАЛНУ ПОДРСКУ НАСЕМ НАЦЕЛНИКУ ДРАГИ ЦИРИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсајдер

21.04.2015 20:22

Није овде у питању нацелник Српца него побуна поразене струје у србацком СДС-у послије унутарстранацких избора. Истина, постоји лицни сукоб Недица и Симица с једне, и нацелника Цире с друге стране. Ту је кривица обострана, и то це бити рјесено са или без утицаја србацког СДС. Ранко Недиц је легитимни председник ОО и био је то и прије ове гузве, па се вајни омладинци нису бунили. Тај омладински бундзија је бивси Недицев замјеник у странци и не мозе се заједно с његовим татом помирити с губитком утицаја у странци. Они имају лицне интересе, и висе од Недица. Зато то све и раде и спинују не би ли изнудили распустање одбора и они преузели контролу. Циро се као и увијек опет опредјелио за погресне савезнике. Зато це и бити опозван. Недиц је цестит цовјек без обзира на сво пљување које трпи од Боска Стојковица и његове фрустриране клике. Цудим се Цири да не зна с ким тикве сади. Да је имао слуха имао би СДС на својој страни. Ови су непријатељи сами себи, а камо ли Српцу или србацком СДС. Ко фол брину за странку, а сви сједе на СНСД дрзавним јаслама. Боско и синциц су процитана прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није враг

21.04.2015 21:18

Ево шта буде кад је Бошко неком родитељ.Омладине ово видило није,него ,,стари папци" преко двоје своје дјеце у омладини покусавају срусити г,Недица којег је скупстина СДС изабрала надмоћно и којег омладина највисе и подрyава. Сва ова ујдурма је масло тих пар ,,папака" у СДС(Цвијановић,Стојковић,Басурич,Козар,Немања-Харизма Петковић)који са Сасшом Јовчићем из ПДП(који се сам као одборник изабрао за директора болнице у сукобу интереса) бране Ћиру и своје позиције и своје интересе.Подршка г.Недићу и свим и прогресивним људима у СДСу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

врагу одгпвор

22.04.2015 09:45

Ти сто их наводите у загради су дузе у СДСу од Недица и никада нису издали СДС. Многи су одустали а они су увијек ту. Нису они гласали за смјењу нацелника вец Недиц и Симиц преко своја 2 одборника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србацунитед

22.04.2015 14:38

Читам ове коментаре о прозивању Стојковића, Цвијановића, Козара, Басурића и осталих. Испаде да су они били на оној скупштини и гласали а не Ранко Недић Игор Девић и Бранка Видовић-Недић. Ово двоје гласају онако како Ранко каже. Истина је да је договорено да се не дође на сјадницу због СНСД и њихове већине. Имају 13 гласова за смјене. Ранко још наређује Игору и Бранки да гласају за опозив Ћире. Требате СНСД као треће око. Људи имају већи. Шта се онда ту ви нудите. Истина је да Ранко не може да поднесе више Ћиру као начелника због њиховог вербалног сукоба. Било је то и на тв. Са ове двије руке за опозив Игора и Бранке само је Ранко хтио Ћири да покаже да ће га он смијенити. Након референдума на коме ће смјенити Ћиру Ранко остаје вд начелника. Ту ће он да спроведе дјела која је договорио са Којићем. То је цијела поента приче. Ранко и Душан Симић долазе на скупштину гдје кажу да хоће да буду ту када буду смијењени. Нико нормалан то не би урадио. То је параван. Симић ће након овога прећи код свог кума Љубице у ДНС да би остао начелник за пољопривреду у општини. НИдеоло овог шуровања са СНСД је Александар Ацо Ђекић највећи шарлатан у Српцу који мисли да је најпаметнији и све зна а дана радио није. Он и Симић који је иначе дошао из СНСД су Ранка добро заје.... и увукли у ову причу. Он ће и највише надрљати

ОДГОВОРИТЕ
Name

никица

22.04.2015 15:42

Дусан Симиц је у Скупстину СДС и ОО СДС убацио себе, двије своје церке и церку од сестее да лобирањем и дописивањем гласова изаберу њега и Ранка. Симиц је зло СДС, а отпадник који је истјеран из СНСд па га треба истјерати и из СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјомла

22.04.2015 22:06

Ранко Недић је био љути противник србачког СНСД. Сад одједном он са њима договара. Поставља се питање зашто је то тако. Ранко Недић и Душан Симић имају неке нерашчишћене рачуне док су радили у Живинопродукту. Спомиње се накаква каса са новцима и неки шилићи. Прича се о 400 хиљада КМ. Покренуте су и пријаве. То њих сад мучи. Зна се чија је полиција и судство и тужилаштво. Сад су и они уцјењени. Недић има и проблем са пореском управом, није платио порез на фирму и оне објекте. Зато је Зора Видовић његову пријаву ставила у ладицу, а он мора да се преврће како ови у СНСД кажу. Ниско је спао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

23.04.2015 06:46

Ранко је у заблуди. Ухватио се несколованих људи и глуми малог Мирка Којица. Кад не буде слусао Дусана Симица, има наде да се Ранко врати у нормалне токове. Босицу, искљуци Симица прије него сто га ДНС предлози за нацелника одјељења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко Недиц

24.04.2015 08:27

Ови коментари везано за то да сам са Симицем,то је циста глупост.Гдје да се слузим са таквим ликом... Прозивате ме да сам добар са Мирком Којиц и Зором ,па ста то су људи од највецег угледа у Српцу и републици.

ОДГОВОРИТЕ