АТП листа: Новак у историји и по овоме...

Новак Ђоковић већ се по много основа уписао у историјске уџбенике тениса, а сада је остварио још једно вредно достигнуће. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић суверено и ове недеље држи прво место на АТП листи, али је повећао предност у односу на ривале.

Тенис 20.04.2015 | 21:20
АТП листа: Новак у историји и по овоме...

Српски тенисер суверено је први на АТП листи, суверено као нико до сада – од понедељка Новак има 5460 бодова више од другопласираног Роџера Федерера, што је највећи размак између првог и другог играча света у историји.

Ђоковић је у недељу освојио трофеј у Монте Карлу и постао је први тенисер који је освојио прва три Мастерса у сезони.

Осим тога, Новак је ове сезоне освојио и Аустралијан опен, а укупно у каријери има 52 трофеја. Сада следе турнири у Мадриду и Риму, а затим и Ролан Гарос.

После друге титуле у Монте Карлу, Ђоковић има 13.845 бодова, 5.460 више од другопласираног Роџера Федерера.

Оно што је посебно занимљиво је да српски тенисер тренутно има више бодова него Швајцарац и Рафаел Надал из Шпаније заједно. Федерер и Надал имају укупно 13.820 бодова, 25 мање од Ђоковића.

Иза Ђоковића и Федерера на листи следи Британац Енди Мари са 6.060 бодова, Надал је скочио за једно место до четврте позиције, а на пету померио Јапанца Кеија Нишикорија. Канађанин Милош Раонић је и даље шести, испред Чеха Томаша Бердиха, који је заменио позицију са Давидом Ферером из Шпаније, а прву десеторицу комплетирају Хрват Марин Чилић и Станислас Вавринка из Швајцарске.

Док је Ђоковић задржао прву позицију, Виктор Троицки је напредовао за три позиције и тренутно је 34. на свету. Међу првих 100 Србија има још једног тенисера – Душана Лајовића, који је изгубио једну позицију и сада држи 82. месту. Филип Крајиновић је покварио пласман за десет места, до 102. на листи, док је Ласло Ђере на 220. позицији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xx

21.04.2015 06:15

Свака цаст Ноле само напријед Србин си ти ипак нека те Бог цува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политичар

22.04.2015 12:51

Ноле је најбољи амбасадор Србије и српског народа!

ОДГОВОРИТЕ