ATP lista: Novak u istoriji i po ovome...

Novak Đoković već se po mnogo osnova upisao u istorijske udžbenike tenisa, a sada je ostvario još jedno vredno dostignuće. Najbolji teniser sveta Novak Đoković suvereno i ove nedelje drži prvo mesto na ATP listi, ali je povećao prednost u odnosu na rivale.

Tenis 20.04.2015 | 21:20
ATP lista: Novak u istoriji i po ovome...

Srpski teniser suvereno je prvi na ATP listi, suvereno kao niko do sada – od ponedeljka Novak ima 5460 bodova više od drugoplasiranog Rodžera Federera, što je najveći razmak između prvog i drugog igrača sveta u istoriji.

Đoković je u nedelju osvojio trofej u Monte Karlu i postao je prvi teniser koji je osvojio prva tri Mastersa u sezoni.

Osim toga, Novak je ove sezone osvojio i Australijan open, a ukupno u karijeri ima 52 trofeja. Sada slede turniri u Madridu i Rimu, a zatim i Rolan Garos.

Posle druge titule u Monte Karlu, Đoković ima 13.845 bodova, 5.460 više od drugoplasiranog Rodžera Federera.

Ono što je posebno zanimljivo je da srpski teniser trenutno ima više bodova nego Švajcarac i Rafael Nadal iz Španije zajedno. Federer i Nadal imaju ukupno 13.820 bodova, 25 manje od Đokovića.

Iza Đokovića i Federera na listi sledi Britanac Endi Mari sa 6.060 bodova, Nadal je skočio za jedno mesto do četvrte pozicije, a na petu pomerio Japanca Keija Nišikorija. Kanađanin Miloš Raonić je i dalje šesti, ispred Čeha Tomaša Berdiha, koji je zamenio poziciju sa Davidom Fererom iz Španije, a prvu desetoricu kompletiraju Hrvat Marin Čilić i Stanislas Vavrinka iz Švajcarske.

Dok je Đoković zadržao prvu poziciju, Viktor Troicki je napredovao za tri pozicije i trenutno je 34. na svetu. Među prvih 100 Srbija ima još jednog tenisera – Dušana Lajovića, koji je izgubio jednu poziciju i sada drži 82. mestu. Filip Krajinović je pokvario plasman za deset mesta, do 102. na listi, dok je Laslo Đere na 220. poziciji.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xx

21.04.2015 06:15

Svaka cast Nole samo naprijed Srbin si ti ipak neka te Bog cuva.

ODGOVORITE
Name

političar

22.04.2015 12:51

Nole je najbolji ambasador Srbije i srpskog naroda!

ODGOVORITE