Савчић: Борци морају имати привилегије

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је данас у Бијељини да припадници Војске и МУП-а Српске, који су слободу плаћали животима, имају највеће заслуге за стварање Републике.

Република Српска 20.04.2015 | 22:39
Савчић: Борци морају имати привилегије

Савчић је подсјетио да је прије 23 године на Васкрс, Први пјешадијски батаљон Друге мајевичке бригаде за само сат и по изгубио 33 борца, да су тада рањена 32 борца овог батаљона, а да их је 10 заробљено.

На конференцији за новинаре Градске борачке организације Бијељина поводом обиљежавања Дана страдања припадника Команде Првог пјешадисјког батаљона Друге мајевичке лаке пјешадијске бригаде Војске Српске, Савчић је рекао да су борци у темеље Српске уградили своје кости и своју крв, те да управо због тога борци данас имају нека права која не могу имати сви други.

"Само јединствена Борачка организација може се изборити за достојанствен статус бораца, као и за очување Српске", рекао је Савчић.

Ратни командант Првог пјешадијског батаљона Друге мајевичке бригаде Боривоје Ђокић рекао је да сјећање на тај дан боли јер су му здружене снаге Теочака, Калесије и Тузле напале батаљон тог 21. априла, при чему је изгубио велики број бораца.

"И поред великих губитака, успјели смо да сачувамо Бањ брдо и релеј Столице, и све до потписивања Дејтонског споразума непријатељ није остварио свој циљ, није освојио ову територију", истакао је Ђокић.

Он је подсјетио да су заробљени борци одведени у Тузлу, наводећи да има податке да су четворици заробљених одсјечене главе.

"Стравичан је призор, језиве су слике када на малом простору - 150 метара са 150 метара за сат времена видите више од 70 мртвих и рањених људи", каже Ђокић присјећајући се тог дана.

Он је позвао борце и све грађане да сутра присуствују парастосу за погинуле, који ће бити служен у 12.00 часова на Градском гробљу Пучиле.

(БН ТВ)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Црни

20.04.2015 13:01

Борацка се никада није ријесила лазних бораца и то би ово предсједниство требало фријесити. к

ОДГОВОРИТЕ
Name

бгд

20.04.2015 13:08

Драги и поштовани борци поштујем вас, али вас и питам ........да ли сте се борили за привилегије што аутоматски значи за неравноправност???????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бгд

20.04.2015 13:41

...борили смо се да вама који сте побјегли буде боље, сто је назалост и испало.

Name

борац

20.04.2015 13:19

Какви борци, данас је вријеме дезертера, дилера, ратних профитера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

20.04.2015 13:46

Ту неко треба да нареди да се те загарантоване привилегије одмах врате а не молити такве који су борцима отели у миру залогај из уста и све друго па данас живе као биједници у својој РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

20.04.2015 14:11

Ми вец и имамо привилегије, први код отказа а задњи при запосљавању. БГД Цјеним васе мисљење и сматрам да не треба имати привилегије код запосљавања али једнако тако не требају да имају привилегију ни странацке хијене и дјеца Зељке Цвијановиц, Тегелтије, Додика, Радмановица... Засто о овој појави нецес да казес ни рјеци господине, ако ниси из ове брансе хостаплера? Волио би да дозивис да проводис дане и ноци у трасеи пуној воде, крви, измета и да једва цекас да погинес да се рјесис муке јер висе не мозес гледати како ти гину саборци којима ниси у стању помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишко

20.04.2015 14:32

Борци уистину имају највеће заслуге за стварање Српске и на томе све завршава.Већина бораца и њихове дјеце немају посла,преживљавају од данас до сутра углавном од мизерног борачког додатка или са пензијом којом не млогу да подмире ни најосновније егзистенцијалне потребе..., док с друге стране, они који су цијели рат провели у канцеларијама или у дезертерству данас уживају све привилегије и још нам се исмијавају што смо пролијевали крв за отаџбину.Генерале, енергичније крените у рјешавање материјалног положаја и статуса борачке популације.То сте нам обећали и то од Вас очекујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и.илидза

20.04.2015 15:57

И овај предсједник само констатује све сто ми сами знамо. и тако це проци и њему мандат ми хоцемо и ми морамо итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

заборављени

20.04.2015 16:10

Ова Република Српска запосљава само за паре а инвалиди и борци нека једу мекиње залосно за ста смо се борили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕМОБИЛИСАНИ БОРАЦ

20.04.2015 16:19

Не може Савчић никад разумјети муке нас , демобилисаних бораца. Он није никад ни демобилисан, него је наставио примати официрску плату, а сада вјероватно и официрску пензију. А нас најмлађе борце су сврстали у задње категорије, па сад немамо ни додатак нити било какве привилегије. Запамтите драги моји саборци: СИТ ГЛАДНОМ НЕ ВЈЕРУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Храсница

20.04.2015 20:21

Аман, гдје је овдје први а многи веле и лажни РС логораш..??!! Њему је мјесто у првом саффу. А и навикао је..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

21.04.2015 05:22

Код мене у фирми на сва сефовска мјеста и директорска постављени људи који нису били ни један дан,понављам ни један у војсци републике српске...и кад им споменем то јер имам право на то бар да казем,добијем одговор ко и многи други...СТО СИ ИСАО,КО ТЕ ЈЕ ТЈЕРАО НА ТО. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бонус

21.04.2015 07:22

Сирогојно, није битно за директора да ли је био у некој војсци него да ли зна да води фирму тако да и борци и остали могу да остваре добре плате. Нажалост, директори које поставља Милорад Додик већ 10 година, најобичнија су слама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

17 крајиска витеска бригада.

21.04.2015 18:48

Е моји борци, и ви као, и ми имамо привилегију да роваримо први по контејнерима тразеци сто-год да се презалогаји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прудон

21.04.2015 21:49

У демократским друштвима нема привилегија. Има равноправност, једнаке шансе свима. Проблем је у сиромаштву, биједи и безнађу, што разводњава демократију, обесмишљава је...

ОДГОВОРИТЕ