ФА Куп: Џерард остао без трофеја на опроштају!

Астон Вила преокретом против Ливерпула прошла у финале ФА купа, а за коначни тријумф играће 30. маја са Арсеналом, такође на Вемблију.

Фудбал 20.04.2015 | 13:45
ФА Куп: Џерард остао без трофеја на опроштају!

Астон Вила - Ливерпул 2:1 (1:1)!

Филип Кутињо у 30. минуту је довео "редсе" у вођство, Вила је наставила да игра своју игру и шест минута касније изједначила преко Кристијана Бентекеа, на асистенцију Фабијана Делфа.

Победу у полуфиналу и повратак на Вембли стадион 30. маја, саставу темпераментног менаџера Тима Шервуда, обезбедио је Делф у 54. минуту, а уместо Бентекеа "услугу" му је узвратио млади Џек Грилиш.

Астон Вили ће то бити 11. финале ФА купа и шанса да осми пут освоји цењени трофеј, али први пут још од 1957! Након тога је била финалиста само 2000. године, када је поражена од Челсија 1:0.

Ливерпул ће остати на седам ФА купова из 14 финала, али и на само једном освојеном трофеју у свим такмичењима почев од сезоне 2006/07 (Лига куп 2012, против Кардифа на пенале).

Стивен Џерард, који је одавно потписао за Лос Анђелес Галакси и у јулу ће се отиснути "преко баре", силно је желео да се опрости куп тријумфом, али игром у недељу поподне није баш допринео да му се та жеља и оствари.

Џерард није имао ни среће, да у 86. минуту изједначи на 2:2, када је Киран Ричардсон са гол линије избио његов незгодан ударац главом.

Минут касније, поништен је погодак Марију Балотелију због офсајда - снимак је показао, неоправдано, али шта то вреди...

Дете Ливерпула и жива легенда "Копа", отићи ће са Енфилда са укупно 10 трофеја - Лигом шампиона 2005, Купом УЕФА 2001, два Суперкупа Европе, два ФА купа, три Лига купа Енглеске и једним Комјунити шилдом.

Први финалиста у суботу увече постао је Арсенал, који је погоцима Алексиса Санчеза после продужетака елиминисао друголигаша Рединг - 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар