FA Kup: Džerard ostao bez trofeja na oproštaju!

Aston Vila preokretom protiv Liverpula prošla u finale FA kupa, a za konačni trijumf igraće 30. maja sa Arsenalom, takođe na Vembliju.

Fudbal 20.04.2015 | 13:45
FA Kup: Džerard ostao bez trofeja na oproštaju!

Aston Vila - Liverpul 2:1 (1:1)!

Filip Kutinjo u 30. minutu je doveo "redse" u vođstvo, Vila je nastavila da igra svoju igru i šest minuta kasnije izjednačila preko Kristijana Bentekea, na asistenciju Fabijana Delfa.

Pobedu u polufinalu i povratak na Vembli stadion 30. maja, sastavu temperamentnog menadžera Tima Šervuda, obezbedio je Delf u 54. minutu, a umesto Bentekea "uslugu" mu je uzvratio mladi Džek Griliš.

Aston Vili će to biti 11. finale FA kupa i šansa da osmi put osvoji cenjeni trofej, ali prvi put još od 1957! Nakon toga je bila finalista samo 2000. godine, kada je poražena od Čelsija 1:0.

Liverpul će ostati na sedam FA kupova iz 14 finala, ali i na samo jednom osvojenom trofeju u svim takmičenjima počev od sezone 2006/07 (Liga kup 2012, protiv Kardifa na penale).

Stiven Džerard, koji je odavno potpisao za Los Anđeles Galaksi i u julu će se otisnuti "preko bare", silno je želeo da se oprosti kup trijumfom, ali igrom u nedelju popodne nije baš doprineo da mu se ta želja i ostvari.

Džerard nije imao ni sreće, da u 86. minutu izjednači na 2:2, kada je Kiran Ričardson sa gol linije izbio njegov nezgodan udarac glavom.

Minut kasnije, poništen je pogodak Mariju Baloteliju zbog ofsajda - snimak je pokazao, neopravdano, ali šta to vredi...

Dete Liverpula i živa legenda "Kopa", otići će sa Enfilda sa ukupno 10 trofeja - Ligom šampiona 2005, Kupom UEFA 2001, dva Superkupa Evrope, dva FA kupa, tri Liga kupa Engleske i jednim Komjuniti šildom.

Prvi finalista u subotu uveče postao je Arsenal, koji je pogocima Aleksisa Sančeza posle produžetaka eliminisao drugoligaša Reding - 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar