Шпиц: Чавић је Фелпса побиједио 2008.

Легендарни амерички пливач Марк Шпиц изјавио је да су му из "Омеге", званичног мерача времена на Олимпијским играма у Пекингу 2008, признали да чувену финалну трку на 100 метара делфин није добио Мајкл Фелпс, коме је припала златна медаља, већ да је најбржи био Милорад Чавић, који је добио сребрну.

Свијет 20.04.2015 | 08:05
Шпиц: Чавић је Фелпса побиједио 2008.

Подсетимо, дигло се много прашине око те трке, јер је на снимцима било очигледно да је Чавић победио, а званично је на крају речено да српски пливач, иако је први стигао на циљ, није довољно јако притиснуо тастер, који је зато регистровао Американца као победника. Остало је записано да је Фелпс деоницу препливао за 50,58, а Чавић за 50,59.

Седам година касније Марк Шпиц је отворио душу:

"Из 'Омеге' сам добио поруку у којој се каже да је Фелпс заправо изгубио ту трку. Ако је 'Омега' била званични мерач времена, зашто одмах после трке није додељена златна медаља Чавићу?", запитао се Шпиц у разговору за британски "Телеграф" и додао:

"Не верујем да је Фелпс добио ту трку, али је и даље најбољи пливач на свету, са или без те медаље".

Том седмом златном медаљом у Пекингу Мајкл Фелпс се изједначио на "вечној листи" управо са Марком Шпицом по броју најсјајнијих одличја освојених на једним Играма. Фелпс је дан касније освојио и осму. Он је укупно у каријери освојио 22 олимпијскемедаље.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

др Дабиц

20.04.2015 06:14

Колатерална стета кад Американци крсе ЗАКОН,све је дозвољено истријебили индијанце,Србима отели Косово.... момку су отели злато,НОЛЕ НОЛЕ немогу ти ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран...

20.04.2015 08:58

Свака част др. Дабићу све си рекао истинито.Имаш пиће за овај коментар.

ОДГОВОРИТЕ