Израел да не продаје оружје Украјини

Руски председник Владимир Путин упозорио је Израел да не продаје оружје Украјини, као одговор на одлуку Русије да одобри продају унапређеног противракетног система одбране у Ирану.

Свијет 19.04.2015 | 14:22
Израел да не продаје оружје Украјини

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху је у међувремену осудио ту одлуку Москве, упозоривши да ће се тиме само подстаћи иранска регионална агресија, наводе израелски медији.

"То је избор израелског руководства. Њихово је право да раде оно што мисле да је одговарајуће. Ако је (оружје које желе да продају) смртоносно оружје, мислим да ће бити контрапродуктивно. Само ће довести до још једне рунде сукоба, повећати број жртава и исход ће бити исти," преносе данас израелски медији извештаје руских медија од синоћ.

Нетанијаху је данас изјавио да је "Израел озбиљно забринут због руског снабдевања Ирана ракетима С-300, док Иран константно повећава агресију у региону."

"Израел такође гледа са забринутошћу да те агресије нису забележене у оквирном споразуму с Ираном и да (коначни ) споразум није условљен њиховим окончањем," додао је Нетанијаху.

Коментари / 0

Оставите коментар