Izrael da ne prodaje oružje Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je Izrael da ne prodaje oružje Ukrajini, kao odgovor na odluku Rusije da odobri prodaju unapređenog protivraketnog sistema odbrane u Iranu.

Svijet 19.04.2015 | 14:22
Izrael da ne prodaje oružje Ukrajini

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je u međuvremenu osudio tu odluku Moskve, upozorivši da će se time samo podstaći iranska regionalna agresija, navode izraelski mediji.

"To je izbor izraelskog rukovodstva. Njihovo je pravo da rade ono što misle da je odgovarajuće. Ako je (oružje koje žele da prodaju) smrtonosno oružje, mislim da će biti kontraproduktivno. Samo će dovesti do još jedne runde sukoba, povećati broj žrtava i ishod će biti isti," prenose danas izraelski mediji izveštaje ruskih medija od sinoć.

Netanijahu je danas izjavio da je "Izrael ozbiljno zabrinut zbog ruskog snabdevanja Irana raketima S-300, dok Iran konstantno povećava agresiju u regionu."

"Izrael takođe gleda sa zabrinutošću da te agresije nisu zabeležene u okvirnom sporazumu s Iranom i da (konačni ) sporazum nije uslovljen njihovim okončanjem," dodao je Netanijahu.

Komentari / 0

Ostavite komentar