"Извјештај о Фалкону послије провјере"

Директорат цивилног ваздухопловства саопштио је да ће након комплетне провере имати извештај о проблему на авиону, којим је председник Србије путовао за Рим.

Србија 18.04.2015 | 15:35
"Извјештај о Фалкону послије провјере"

Поред провере техничке исправности ваздухоплова, Директорат је и у процесу провера свих осталих параметара и узимања изјава посаде ваздухоплова о догађају, на основу којих ће се утврдити разлог настанка проблема због којег је по одлуци пилота, авион Фалкон 50 враћен на Аеродром Никола Тесла, наведено је у саопштењу

Авион, којим је председник Србије јуче ујутро полетео за Ватикан, принудно се вратио на београдски аеродром због квара на једном мотору, а посета Светој столици је отказана.

Квар се догодио на мотору владиног фалкона.

"Директорат цивилног ваздухопловства је 17. априла 2015. године у 9,15 часова примио пријаву догађаја коју је поднела Контрола летења Србије и Црне Горе. По наводима из пријаве догађаја дошло је до гашења једног од три мотора авиона Фалкон 50 регистрских ознака YУ-БНА, који користи Авио Служба Владе Србије",наведено је у саопштењу.

Како подсећају у Директорату, авион је полетео из Београда ка аеродрому у Риму који му је био крајње одредиште.

"Након проблема са мотором вођа ваздухоплова је затражио од Контроле летења Србије и Црне Горе повратак на Аеродром Никола Тесла, што је уобичајени поступак при проблему са мотором, и то му је омогућено", наводи се у саопштењу.

Инспектори Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије одмах су по слетању авиона на Аеродром Никола Тесла, у оквиру својих надлежности и овлашћења, извршили инспекцијски надзор како би се проверила техничка исправност авиона.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Радан

18.04.2015 14:46

Прва греска је то сто је тај авион крс. Друга греска је то сто је ризикован зивот предсједника и авион ес вратио назад зу београд умјесто да принудно слети у хрватској или босни! Толико о стању у насем ваздухопловству...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казу

18.04.2015 15:14

... сада пише како није било никаквог техничког квара ни драме, већ је стјуардеса пролила кафу по плочи с инструментима и случајно активирала извлачење закрилаца. Због тога се авион тресао и почео губити на висини, а пилот је морао искључити аутопилот и покренути процедуру контролисаног понирања, што је трајало све скупа 10 секунди, тврди извор..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

рома

19.04.2015 03:17

Ма каква стјуардеса, њсу исли коцијом па да се шеткају, то су измислили ДС-овци, не могу да се опросте од власти, али могу да врсе узнемиравање јавности са којекаквом глупосцу. Свака дезинформација има свој циљ.

ОДГОВОРИТЕ